Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε απο την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποίησαν πικετοφορία στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε με αφορμή τον κατάπλου στην Σούδα του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ George Bush και όπως επισημαίνεται - μεταξύ άλλων - σε σχετική ανακοίνωση:

"Η ευρύτερη περιοχή «βράζει» στην κυριολεξία από τους πολέμους , τις επεμβάσεις και τους σφοδρούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των αγορών , των ενεργειακών και άλλων πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι κυρίαρχες τάξεις των ιμπεριαλιστικών κρατών , των χωρών της περιοχής , ανάμεσά τους κι αυτές της Ελλάδας και της Τουρκίας , είναι μέσα στο «παιχνίδι».

Οι εξελίξεις κονιορτοποιούν τους μύθους για την «ασφάλεια και τη σταθερότητα» που δήθεν μας παρέχουν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι παραβιάσεις , οι απειλές κι όλες οι κινήσεις της Τουρκίας , γίνονται κάτω «από τη μύτη» της ΝΑΤΟικής αρμάδας . (που ναυλοχεί στην Σούδα), ΝΑΤΟ και ΕΕ στην πράξη στηρίζουν την τουρκική επιθετικότητα.  

Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση , το ΝΑΤΟ και τους μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό  , από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , τους πολέμους και τις επεμβάσεις για τα συμφέροντα των οικονομικών ισχυρών που περιβάλλονται με το μανδύα του «εθνικού συμφέροντος» και των «συμμαχικών υποχρεώσεων».    


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν λίγες μέρες ήρθε στα Χανιά για « αναψυχή» άλλο ένα αεροπλανοφόρο, όπως είχε γίνει και πριν λίγους μήνες, με σκοπό, το ξέπλυμα των ματωμένων από το αίμα αμάχων, δολαρίων τους. Οι αναμνήσεις από την τελευταία επίσκεψη στην πόλη μας είναι πολύ πρόσφατες, με τους καυγάδες των στρατιωτών, τους βανδαλισμούς και τις κλοπές που προκάλεσαν να υπάρχουν ακόμα στη μνήμη των συμπολιτών μας."

Να σημειωθεί πως την ερχόμενη Πέμπτη στις 19:00 έχει προγραμματισθεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς απο διάφορους φορείς, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατα του αεροπλανοφόρου, το οποίο αναμένεται να αποπλεύσει την Παρασκευή.