Β. Κεγκέρογλου: «Πότε επιτέλους θα ανακοινωθούν  τα αποτελέσματα για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για Εργαζόμενους, Ανέργους και τις οικογένειες τους;».

Με ερώτηση του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να ενημερωθεί πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για εργαζόμενους, άνεργους και τις οικογένειες τους.
 
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των οικογενειών αυτών με επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016-2017 ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου 2016 ενώ με ανακοίνωση του ο ΟΑΕΔ παρέτεινε την προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 20 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 21-11-2016.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιευτεί ούτε τα προσωρινά αποτελέσματα για ενημέρωση των παρόχων και των δικαιούχων για τυχόν υποβολή ενστάσεων και συνακόλουθα δεν έχει καταρτιστεί ούτε το οριστικό μητρώο, παρά το γεγονός ότι, στο δελτίο τύπου ανακοινωνόταν ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούσαν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και
επειδή ένας μεγάλος αριθμός δικαιούχων και ωφελούμενων (περίπου 150.000) ταλαιπωρείται χαρακτηριστικά από την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση.

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ:
    Για ποιο λόγο δεν έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα;
    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καταρτιστούν άμεσα τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και ωφελούμενων για το Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των οικογενειών αυτών με επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016-2017;
    Προτίθεστε να διασφαλίσετε διάρκεια προγράμματος ενός (1) έτους προκειμένου να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook