Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το περασμένο Σαββατοκύριακο μαθητής δημοτικού, αφού αρχικά είχε εμφανίσει υψηλό πυρετό.

Το αγόρι 8 ετών που φοιτεί σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου είχε αποχωρήσει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου, λόγω του υψηλού πυρετού. Η αξιολόγηση του περιστατικού κατέληξε σε ενδείξεις μηνιγγίτιδας και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του στο ΠΑΓΝΗ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το προσωπικό του σχολείου.

Να σημειωθεί ότι, από την αρχή του έτους έχει καταγραφεί ένα ακόμα κρούσμα μηνιγγίτιδας, τύπου Β, σε αγοράκι 4,5 ετών από την Μυτιλήνη, που νοσηλεύθηκε με σηψαιμικό σοκ στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο των Χριστουγέννων είχε διαγνωστεί με μηνιγγίτιδα Β και ένα βρέφος δέκα μηνών από τον Πειραιά.

Στην Κρήτη ωστόσο φέτος έχουν καταγραφεί και άλλα κρούσματα μηνιγγίτιδας. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2016 είχαν καταγραφεί τρία περιστατικά ιογενούς μηνιγγίτιδας στο Ρέθυμνο. Επρόκειτο για παιδιά, ηλικίας 2,5 ετών, 40 ημερών και 7 ετών. Νωρίτερα το φθινόπωρο του 2016 είχαν αναφερθεί άλλα τέσσερα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο, ευτυχώς με καλή κατάληξη για την υγεία των παιδιών.

in.gr