«Ως Δήμος Αποκορώνου δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς σε τέτοιες προκλήσεις»

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Με την φράση αυτή ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης εξέφρασε την αγανάκτηση για το ότι αντί να καλυφθούν κενές θέσεις προσωπικού που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Βάμου,  καταργήθηκαν κάποιες από αυτές για να μεταφερθούν (ως κενές πάντα) στο υπο ίδρυση Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατανιά.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση που δημοσίευσε το Flashnews.gr από το Κ.Υ. Βάμου καταργήθηκαν τρεις οργανικές θέσεις και συγκεκριμένα μια θέση γενικής ιατρικής – παθολογίας , μια θέση παιδιατρικής και μια θέση επόπτη υγείας.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, με έγγραφα και προφορικές ενέργειες έχουμε αναδείξει την υποστελέχωση του Κ.Υ. Βάμου» ανέφερε σε δήλωσή του στο Flashnews.gr ο Δήμαρχος Αποκορώνου.

Σε ότι αφορά στην κατάργηση των τριών θέσεων την χαρακτήρισε ως 

«μια ενέργεια επίσημης υποβάθμισης του Κ.Υ. Βάμου αλλά και των άλλων μονάδων που είναι μάλιστα σε χειρότερη μορφή. Η κίνηση αυτή είναι αρνητική, καταδικαστέα, μη αποδεκτή και δείχνει πως οδηγούμαστε προς το χειρότερο.»

Ο κ.Κουκιανάκης επεσήμανε πως χαιρετίζει την ίδρυση του Π.Π.Ι. Πλατανιά, μόνο που η ενέργεια κατάργησης των θέσεων από Κ.Υ. αμαυρώνει αυτή την θετική κίνηση.

«Απαιτούμε από τους δύο Κρητικούς υπουργούς την ταχύτερη στελέχωση του Κ.Υ. Βάμου και του Περιφερειακού Ιατρείου Κουρνά» τόνισε ο κ. Κουκιανάκης, υπενθυμίζοντας στους αρμοδίους και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης πως το Κ.Υ. Βάμου καλύπτει υγειονομικά μια τεράστια περιοχή που εκτός του Δήμου Αποκορώνου αφορά και στην ιατρική κάλυψη του αεροδρομίου Χανίων αλλά και του Ακρωτηρίου.

Συγκεκριμένα (σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ), στο Κ.Υ. Βάμου υπάγονται τα Περιφερειακά Ιατρεία: Κουρνά, Φρε, Καλυβών, Βρυσών, Ανώπολης, Αρωνίου, Κοντοπούλων, Αρμένων, Αγίας Ρουμέλης, το Πολυδύναμο Π.Ι. Χώρας Σφακίων και τα Ειδικά Π.Ι. ΚΑΧΚ και Σούδας.

Ερωτώμενος για την ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ που αναφέρει πως οι θέσεις που καταργήθηκαν ήταν έτσι κι αλλιώς κενές, ανενεργές  και με υπερβολικό αριθμό λόγω λάθους σχεδιασμού, ο Δήμαρχος Αποκορώνου απάντησε:

«Στις 21 Ιανουαρίου 2016 με έγγραφό μας προς τον Υπουργό Υγείας, την 7η ΥΠΕ και τους Βουλευτες Χανίων, τονίζαμε την υποστελέχωση και υποβάθμιση της λειτουργίας του Κ.Υ. Βάμου. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν έξι κενές θέσεις εποπτών υγείας και να μην υπάρχει ένας επόπτης στο Κ.Υ. Αντί να στελεχώνουν το Κ.Υ. Βάμου που καλύπτει μια περιοχή η οποία την τουριστική περίοδο δέχεται 20.000 επισκέπτες ημερησίως, καταργούν θέσεις, κάτι που δείχνει πως πρόθεση του Υπουργείου είναι η περαιτέρω υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή μας».

Να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, είναι ο πρώτος αυτοδιοικητικός που αντιδρά στην Υπουργική απόφαση, διεκδικώντας την βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες του Δήμου του.

Υπενθυμίζεται πως με την συγκεκριμένη απόφαση – εκτός του Κ.Υ. Βάμου –  καταργούνται θέσεις κυρίως από το Κ.Υ. Κισσάμου (6 θέσεις), καθώς και δύο θέσεις από το Κ.Υ. Καντάνου και από μια από τα Κ.Υ. Σπηλίου και Αγ.Βαρβάρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook