Ανακοινώσεις  για την κατάργηση θέσεων σε κέντρα Υγείας της Κρήτης προκειμένου να ιδρυθεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατανιά εξέδωσαν η ΝΟΔΕ Ηρακλείου καθώς και η Δημοτική Οργάνωση Κισάμου της ΝΔ

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  του Flashnews.gr καλεί τον υπουργό υγείας να απανασυστήσει τις θέσεις που καταργήθηκαν αλλά και να στελεχώσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα νοσοκομεία του νησιού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Απίστευτη κατάσταση επικρατεί στο χώρο της υγείας, με τους κ.κ. Πολάκη, Τσίπρα και Ξανθό να έχουν τη μία φαεινή ιδέα μετά την άλλη.

Η ίδρυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά Χανίων με 12 θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έγινε ταυτόχρονα με την κατάργηση 13 θέσεων, σε πέντε Κέντρα Υγείας στην Κρήτη!

Έτσι, καταργήθηκαν εν μία νυκτί, 6 θέσεις από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, 3 θέσεις  από το Κέντρο Υγείας Βάμου, 2 θέσεις από το Κέντρο Υγείας Καντάνου, 1 θέση από το Κέντρο Υγείας Σπηλίου  και 1 θέση από το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας.

Ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης είναι ήδη  τραγική, με τα περισσότερα να «υποφέρουν» από ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, χειρουργεία, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υλικά, άλλο ένα χτύπημα δέχονται οι ασθενείς,  με την αποδυνάμωση και των Κέντρων Υγείας.

Ο επικίνδυνος αυτοσχεδιασμός  με τον οποίο διαχειρίζεται η Κυβέρνηση την κρίση στην Υγεία, αποτελεί πλέον μια ωρολογιακή βόμβα που απειλεί ένα από τα πλέον ευάλωτα κομμάτια του πληθυσμού, τους ασθενείς. Ο Υπουργός οφείλει, όχι μόνο να επανασυστήσει τις καταργηθείσες θέσεις των Κέντρων Υγείας, αλλά και να στελεχώσει  με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα νοσοκομεία της Κρήτης».

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Κισάμου της ΝΔ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαµε από τα Μ.Μ.Ε. και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι για τη στελέχωση του νέου (υπό ίδρυση) Πολυδύναµου Περιφερειακού Κέντρου Υγείας Πλατανιά, καταργούνται 6 (έξι) θέσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Κισάμου, µε απόφαση που
δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα.
Αναλυτικότερα καταργούνται,
Δύο (2) θέσεις Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας
Μία (1) θέση Κλάδου ΤΕ Μαιευτικής
Δύο (2) θέσεις Κλάδου Επισκεπτών / τριών Υγείας
Μία (1) θέση Κλάδου ΥΕ Επιµελητών
Με δεδοµένο την ήδη υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Κισσάµου (έλλειψη ιατρικού προσωπικού, έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων, ιατροφαρµακευτικού υλικού κλπ.) η συγκεκριµένη απόφαση θα αποδυναµώσει πλήρως το Κέντρο Υγείας και τις παρεχόµενες ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες µιας τόσο µεγάλης περιοχής µε τόσα ιδιαίτερα προβλήµατα και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς µήνες που ο πληθυσµός που πρέπει να εξυπηρετηθεί, τετραπλασιάζεται λόγω τουρισµού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούµε επιτακτική την ανάγκη της ανάκλησης της παραπάνω απόφασης και την άµεση επίλυση των προβληµάτων για την εύρυθµη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κισάµου.

Για την ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΙΣΑΜΟΥ
ο Πρόεδρος
ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook