Ισχυρή παρέμεινε η ζήτηση για κρατήσεις διακοπών στην Ελλάδα και τον Ιανουάριο στη γερμανική αγορά, σύμφωνα μα τα στοιχεία της πλατφόρμας TravelTainment. Η είδηση, ωστόσο, από τις αναζητήσεις για κράτηση τον Ιανουάριο ήταν η επιστροφή της Αιγύπτου στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των Γερμανών, καθώς η ζήτηση διπλασιάστηκε, γεγονός που δείχνει ότι επανέρχεται η εμπιστοσύνη των Γερμανών τουριστών για προορισμούς της Αιγύπτου αυτό το καλοκαίρι.

Με βάση τα στοιχεία, στα τρία ελληνικά αεροδρόμια, που περιλαμβάνονται στα 10 κορυφαία των προορισμών των Γερμανών, τον Ιανουάριο (σε σύγκριση με τον ίδιο μήα πέρυσι) η ζήτηση για Κω διπλασιάστηκε, για το Ηράκλειο καταγράφηκε αύξηση κατά 36% και για τη Ρόδο κατά 44%.

Έτσι, το Ηράκλειο βρέθηκε στην 6η θέση, η Ρόδος στην 8η θέση και η Κως στην 10η θέση στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο η ζήτηση ήταν εκρηκτικά υψηλή για Ηράκλειο, Ρόδο και Κω.

Το αεροδρόμιο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο, που σημειώνει διψήφιους ρυθμούς αύξησης τους τελευταίους μήνες, κατατετάγη τρίτο με μερίδιο 12% του συνόλου των κρατήσεων στους 10 μεγαλύτερους προορισμούς.

Αντίθετα, η ζήτηση για κρατήσεις στη Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά αποδυναμώθηκε τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Υπήρξε πτώση 12% στις κρατήσεις για την Πάλμα, 11% για Φουερτεβεντούρα, 8% στο Λας Πάλμας και τη Νότια Τενερίφη Νότιο και 3% στο Arrecife. Δεδομένης της ισχυρής ζήτησης για την Ισπανία κατά τους τελευταίους μήνες, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες κλίνες και θέσεις στους ισπανικούς προορισμούς.

Οι κρατήσεις για Αττάλια και τον Ιανουάριο συνέχισαν να μειώνονται σε σύγκριση με το ήδη αδύναμο προηγούμενο έτος. Ωστόσο, το αεροδρόμιο της Τουρκικής Ριβιέρας παρέμεινε στη δεύτερη θέση στα 10 μεγαλύτερα αεροδρόμια προορισμών των Γερμανών, με μερίδιο 13% επί του συνόλου των αναζητήσεων για κράτηση σε αυτά.

tornosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook