Τις εργασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε οδούς τόσο στον κεντρικό ιστό της πόλης όσο και σε Δημοτικές Ενότητες, επιθεώρησε σήμερα, Τετάρτη 8/2/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Ξανθουδάκη, και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Ειδικότερα, ο κ. Βάμβουκας πραγματοποίησε αυτοψία στις οδούς Ι. Κορνάρου, Αγ. Αποστόλων στη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου, Πιμπλή στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη και στην Ελ. Βενιζέλου, κοντά στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων. Στα συγκεκριμένα σημεία, στα οποία δεν είχαν προωθηθεί παρεμβάσεις για αρκετό χρονικό διάστημα, εκτελούνται εργασίες ανάπλασης, με κύριο στόχο την εξασφάλιση της ανεμπόδιστης και ασφαλούς κίνησης των πεζών και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

“Η  αποκατάσταση της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων στην οδό Κορνάρου αποτελεί σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. Βελτιώνουμε κάθετα την προσβασιμότητα στη συγκεκριμένη οδό, η οποία αποτελεί υπόδειγμα του τρόπου, που εκτελεί πλέον ο Δήμος μας τα έργα, που αφορούν την προσβασιμότητα”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, χαρακτηρίζοντας τις εργασίες σημαντική ανάπλαση σε ένα εξαιρετικά υποβαθμισμένο σημείο. 

Για τις παρεμβάσεις στην οδό Αγ. Αποστόλων στη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου ο κ. Βάμβουκας παρατήρησε ότι αυτές αποτελούν τμήμα του συνολικότερου έργου, που αφορά το σχέδιο πόλης της Δημοτικής Ενότητας, ύψους 1.050.000 ευρώ, και προβλέπει κατασκευή πεζοδρομίων, διανοίξεις οδών, αλλάζοντας τη συνολική εικόνα της περιοχής. 

“Βελτιώνουμε την οδοποιία και κατασκευάζουμε πεζοδρόμια και στην οδό Πιμπλή, προωθώντας παρεμβάσεις σε μια παραμελημένη περιοχή του Δήμου μας, ενώ και στην οδό Ελ. Βενιζέλου, κοντά στο 1ο Γυμνάσιο, ανακατασκευάζονται ράμπες για ΑμεΑ και γίνεται αντικατάσταση των πλακών των πεζοδρομίων”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων. 

“Ο σχεδιασμός μας αναφορικά με την προσβασιμότητα είναι ευρύτερος και αφορά το μέλλον την πόλης μας, προωθώντας τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πεζών και των ΑμεΑ, της χρήσης ποδηλάτου. Πρόκειται για μια νέα φιλοσοφία για την κίνηση στην πόλη, που επικεντρώνεται στον περιορισμό της χρήσης των Ι.Χ.”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας. 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο https://youtu.be/vFWs8HAVqd0 μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook