Το γεγονός ότι ο δήμος Χανίων αποφάσισε να παραχωρήσει δημοτικό χώρο πολιτισμού για να πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία, καταγγέλθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Αρχικά το θέμα κατήγγειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χανιά 100/5. Ο κ. Παπαδογιάννης εξέφρασε την αντίρρηση και παράλληλα την έκπληξή του για την απόφαση του δήμου Χανίων να παραχωρήσει και μάλιστα δωρεάν τον χώρο του ΚΑΜ για την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μια παραχώρηση που όπως είπε έχει γίνει θέμα στην πόλη.

Όπως είπε ο κ. Παπαδογιάννης:

Πραγματοποιείται ομιλία αναπληρωτή υπουργού με θέμα την υγεία και του έχει διατεθεί το ΚΑΜ χωρίς αμοιβή.

Είναι ένα θέμα που οι προηγούμενες διοικήσεις αντιμετώπιζαν με ένα σταθερό τρόπο και εγώ επί προεδρίας μου είχα παρεξηγηθεί γιατί τότε είχε ζητηθεί παρόμοια εκδήλωση την οποία είχε αρνηθεί το Διοιητικό Συμβούλιο, γιατί είχε ληφθεί η απόφαση ο χώρος αυτός πολιτισμού να μην δίδεται για καμία μα καμία κομματική εκδήλωση, ούτε πολιτική παράταξη.

Αυτό θα ήθελα να το δείτε, έχει δημιουργήσει θέμα στην πόλη. 

Το ίδιο επικριτικός υπήρξε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου, Μανώλης Κεμεσίδης, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι για το θέμα αυτό κατηγορούν αρκετοί τη δημοτική αρχή:

Καμία δημοτική αρχή εδώ και χρόνια, δεν είχε δώσει σε κανένα πολιτικό κόμμα. Δεν έχει σχέση ποιος είναι σήμερα ή αύριο κυβέρνηση, αυτό είναι σημείο αναφοράς πολιτισμού. Δείτε το δήμαρχε γιατί μας κατηγορούν. Την επόμενη φορά θα έρθουν άλλοι βουλευτές, την άλλη, το ΠΑΣΟΚ, την άλλη η ΝΔ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό και όποιος μπαίνει στο ΚΑΜ πρέπει και να πληρώνει κάτι.

Δεν το έχουμε κάνει το ΚΑΜ για να ξοδεύουμε ρεύματα, να το συντηρούμε και να πηγαίνουν κάποιοι εκεί και να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Είμαι κάθετα αντίθετος. Δεν πρέπει να ξαναπάει εκεί ούτε πολιτική παράταξη ούτε κόμμα. Υπάρχουν άλλοι χώροι τους οποίους μπορεί να αποφασίσει το Δ.Σ. για να διαθέτει σε πολιτικούς.

O Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, Γιώργος Βαρουδάκης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην παραχώρηση του χώρου σε πολικούς φορείς, ωστόσο δικαιολόγησε ότι στην προκειμένη περίπτωση δόθηκε το ΚΑΜ στον κ. Πολάκη επειδή λίγες ημέρες πριν είχε δοθεί ο χώρος για προβολή ντοκιμαντέρ του ΚΚΕ για τον εμφύλιο:

Υπάρχει μια δεδηλωμένη από παλαιότερα ότι ένας χώρος πολιτισμού δεν πρέπει να λαμβάνει οποιαδήποτε κομματική χροιά, απόχρωση ή φιλοξενία. Είχε προηγηθεί ένα αίτημα για μια προβολή ταινίας του αιματηρού εμφυλίου πολέμου από το ΚΚΕ. Σε ένα τέτοιο αίτημα δεν ήθελα να βρεθώ αρνητικός επειδή αυτά τα πράγματα θα πρέπει να είναι κάποια στιγμή τμήμα του πονεμένου πολιτικού μας παρελθόντος γιατί η μνήμη είναι και αυτή πολιτισμός.

Από τη στιγμή που προηγήθηκε το αίτημα, δυο ημέρες μετά δεν μπορούσα να αρνηθώ το αίτημα του συγκεκριμένου πολιτικού κυβερνώντος φορέα. Μου δίδεται όμως η ευκαιρία να φέρω το θέμα στο Δ.Σ της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ ώστε να ληφθεί μια απόφαση καίρια που να είναι σαφέστατη για το αν η πολιτική πρέπει να μείνει έξω από το ΚΑΜ. Εγώ θα συμφωνούσα.

Η απάντηση της αντιδημάρχου Χανίων, Βαρβάρας Περράκη για το θέμα πάντως ήταν ότι και στο παρελθόν ο χώρος είχε διατεθεί για εκδήλωση της ΝΔ:

Το 2014 η ΝΔ είχε κάνει τα γενέθλια για τα 40 χρόνια, με βουλευτές, ντοκιμαντέρ και πολιτικά πρόσωπα τα οποία είχαν μιλήσει. Βεβαίως μπορεί να μπει ένα τέτοιο θέμα στο Δ.Σ. της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, όμως η τακτική είναι η εξής: Η αίθουσα δίδεται δωρεάν σε οποιονδήποτε δεν ασκεί κερδοσκοπική δραστηριότητα. Πληρώνουν επίσης τα συνέδρια επειδή τα μέλη τους πληρώνουν. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook