Όπως γνωρίζουμε, μόλις ελευθερώθηκαν λίγα εδάφη με την επανάσταση του ’21 και μπορούσαμε πλέον να χαρακτηριζόμαστε κράτος, αντί να εντείνουμε τις προσπάθειες μας στην απελευθέρωση και άλλων τουρκοκρατούμενων περιοχών, προτιμήσαμε να πολεμήσουμε μεταξύ μας. Όπως και οι διάδοχοι τους, οι κυβερνώντες της εποχής προτίμησαν αντί του έθνους να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα και λίγο έλειψε ο Ιμπραήμ να τελειώσει την επανάσταση. Τελικά μας γλίτωσαν τα μετέπειτα «ξένα συμφέροντα».

Η μικρή ιστορική αναδρομή είναι απαραίτητη για να καταδείξει την απέχθεια μας να κάνουμε το σωστό, αυτό που πρέπει. Παράδειγμα τρανταχτό η σημερινή κατάσταση όπου όλοι αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο, μα λίγοι το παραδέχονται. Οι κυβερνώντες θεωρούν ότι όλα βαίνουν… καλώς, πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής δήλωσε ότι «στήσαμε την οικονομία ξανά στα πόδια της», οι ευρωπαίοι δείχνουν να θέλουν για φέτος τουλάχιστον να τελειώνουν με την Ελλάδα και μένει το ΔΝΤ που έστω και τώρα θέλει να κάνει κάτι σωστό: Να πιέσει την Ελλάδα ώστε να ολοκληρώσει τις αναγκαίες για την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεις και την Ευρώπη να λογικευτεί ώστε με μικρότερα πλεονάσματα και μεγαλύτερη διάρκεια στα δάνεια να δώσει το απαιτούμενο περιθώριο στην Ελλάδα ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη. Τι ζητάει το ταμείο; ξεκάθαρες λύσεις, μόνο που αυτές στην προεκλογική Ευρώπη προκαλούν αλλεργία. Τέλος πάντων, μακάρι τα πράγματα να εξελιχθούν όπως δείχνουν και να αποφύγουμε τα χειρότερα, το θέμα είναι πως ακόμα και η αξιολόγηση να κλείσει πάλι θα σερνόμαστε. Το γιατί δεν θέλει ΜΒΑ να το καταλάβεις. Η υπερφορολόγηση έχει τσακίσει τη χώρα. Σα να μην έφτανε αυτό οι νέες ασφαλιστικές εισφορές αν και … δικαιότερες όπως οι αρμόδιοι μας βεβαιώνουν, διαλύουν ότι έχει απομείνει. Ας κάνουμε υπομονή όμως, υπάρχει ελπίδα. Οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Τσακαλώτος, από τα έσοδα της φοροδιαφυγής! Τώρα μάλιστα. 

Στον τραγέλαφο των νέων ασφαλιστικών εισφορών στην χειρότερη θέση βρέθηκαν όσοι εργάζονται με Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών, τα λεγόμενα μπλοκάκια, οι οποίοι κάποια στιγμή βρέθηκαν υποχρεωμένοι να πληρώνουν τις υψηλότατες εισφορές διπλές! Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε υποχρέωσε την κυβέρνηση σε προσωρινή αναδίπλωση, μέχρι να βρεθεί λύση. Στην ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης  παρενέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του μέτρου για τα μπλοκάκια τονίζοντας ότι «Μοναδική διέξοδος είναι η μείωση και των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών, ώστε να ανασάνει η οικονομία δημιουργώντας επενδύσεις που θα τονώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα». Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης στον σύγχρονο κόσμο, η προστασία όχι απευθείας του εργαζόμενου, αλλά του περιβάλλοντος εργασίας, κάτι που αποβαίνει στο συμφέρον όλων, των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και τελικά του κράτους. 

Κώστας Ν. Πολυχρονάκης
Director of Operations

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook