Υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο θα τελειώσει το 2018 και επαναλαμβάνοντας ότι “η αξιολόγηση θα κλείσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι” ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μίλησε απόψε στο ΚΑΜ παρουσιάζοντας όπως είπε το νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην υγεία.

Ο κ. Πολάκης έκανε πρώτα αναφορά στην πορεία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα λέγοντας ότι στην αρχή, ξεκίνησε η κυβέρνηση τον αγώνα που μετά από 6 μήνες οδήγησε σε συμβιβασμό. “Πονέσαμε πολύ τότε γι’ αυτόν τον συμβιβασμό. Ήταν όμως μια συμφωνία που έδινε μια δυνατότητα εξόδου” είπε ο κ. Πολάκης

 

Ο ίδιος εξέφρασε τη δική του εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και όπως είπε “θα είναι ντάλα μεσημέρι” και θα είναι σε καλύτερη βάση λαμβάνοντας υπόψιν την ποσοτική χαλάρωση. Δήλωσε μάλιστα ότι το μνημόνιο τελειώνει τον Ιούνιο του 2018.

 

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, είπε ότι με τη γρήγορη υλοποίηση των τομέων του παράλληλου προγράμμματος: “Πιστεύω ότι μετά από 16 μήνες έχουμε τα μούτρα να βγούμε να πούμε στον λαό “αυτά κάναμε”. Μάλιστα, είπε ότι μπορεί να τα πει με αποδείξεις και όχι «με την αντιπολίτευση της κατσαρίδας και του ποντικού».

 

Ο κ. Πολάκης ανέφερε τα στρεβλά της δημόσιας υγείας όλα αυτά τα χρόνια όπως την υπερτιμολόγηση υλικών, την πλασματική συγγραφή εξετάσεων, τις μη συμφέρουσες συμβάσεις αλλά και τις περικοπές με τα μνημόνια.

 

Τέλος ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν έχουν αυξηθεί τα ποσά που διατίθενται στη δημόσια υγεία ενώ τόνισε πως έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση και να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook