Ανακοίνωση στήριξης των 12 διωκόμενων φοιτητών στο Φυσικό του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

“Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας δηλώνει τη στήριξη της στους 12 φοιτητές του Φυσικού που διώκονται ποινικά από τους καθηγητές τους, ύστερα από κινητοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου το 2011.

Οι φοιτητές διώκονται για την κινητοποίηση που έγινε στις 10.10.2011, μετά από απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών του Φυσικού, που αποφάσισε την  παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, για τη χορήγηση εμβόλιμης εξεταστικής για να αναπληρωθεί η εξεταστική που χάθηκε σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας λόγω των αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά του νόμου Διαμαντοπούλου. Αυτήν την εμβόλιμη εξεταστική είχαν δώσει όλες οι Σχολές της χώρας. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι καθηγητές αρνήθηκαν να χορηγήσουν την εξεταστική, παρά την αντίθετη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, και αρνήθηκαν οποιοδήποτε διάλογο με τους φοιτητές, ενώ κάλεσαν την αστυνομία, δίνοντας αφορμή για καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κίνδυνος που αποφεύχθηκε με την παρέμβαση του τότε Πρύτανη, Ευριπίδη Στεφάνου. Τελικά η εξεταστική αυτή δεν δόθηκε, και το Φυσικό ήταν η μόνη Σχολή που τιμώρησε με αυτόν τον τρόπο τους φοιτητές του για τις κινητοποιήσεις τους.

Ακολούθησε πειθαρχικό με σκοπό την καταστολή και την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων φοιτητών, μία λογική που υπάρχει διαχρονικά στο εν λόγω τμήμα, το οποίο καταδίκασε τους ίδιους φοιτητές που διώκονται σήμερα με αναστολή ενός εξαμήνου των σπουδών τους.

Στις 10 Φλεβάρη 2017 εκδικάζεται μετά από αναβολή η ποινική δίκη ενάντια στους φοιτητές για τις κινητοποιήσεις αυτές. Πρόκειται για την μοναδική μεταπολιτευτικά περίπτωση ποινικής στοχοποίησης φοιτητών για τη συνδικαλιστική τους δράση, η οποία έρχεται και πάλι σε μία περίοδο που εκατοντάδες αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα διώκονται από ποινικά δικαστήρια. Από τους αγωνιστές που αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τους εθελοντές αλληλέγγυους πολίτες στη Μυτιλήνη.

H στοχοποίηση όσων σηκώνουν κεφάλι στα μνημόνια και στις αυταρχικές πολιτικές που φέρνουν μαζί τους δε θα περάσει! Η προσπάθεια τρομοκράτησης της νέας γενιάς που αγωνίζεται για το ελεύθερο δωρεάν πανεπιστήμιο και για τη διεκδίκηση του μέλλοντος και των ονείρων της, δε θα μείνει αναπάντητη!

Σε μία χώρα που βασιλεύει η ανεργία, η εκμετάλλευση και η μετανάστευση της νέας γενιάς, η φίμωση των αγώνων της νέας γενιάς δε θα αποτελέσει μονόδρομο.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. στηρίζει τους αγώνες των φοιτητών και ζητά την πλήρη αθώωση τους.

Όλοι/ες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017, στις 08.00 πμ στην Πλ. Ελευθερίας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook