Άλλη εξυπηρέτηση έχει ο ίδιος ασθενής στα Χανιά και άλλη στην Καβάλα. Φαίνεται ότι ισχύουν διαφορετικοί κανόνες στη δημόσια υγεία σε κάθε πόλη της Ελλάδας ή ακόμα καλύτερα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και πράττει όπως νομίζει.

Τουλάχιστον αυτή η εντύπωση δόθηκε σε έναν Χανιώτη, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του Flashnews.gr, ο οποίος χρειάστηκε για λίγες ημέρες να μείνει στην Καβάλα ως επισκέπτης. Κατά την παραμονή του αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποφάσισε να πάει στο Κέντρο Υγείας Καβάλας.

Εκεί ο γιατρός τον εξέτασε και δεν διαπίστωσε κάτι ανησυχητικό ωστόσο τον προέτρεψε να κάνει εξετάσεις αίματος για να σιγουρευτούν αν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή όχι. Μάλιστα επειδή ο γιατρός δεν μπορούσε να περάσει ηλεκτρονικά την εξέταση, του την έγραψε σε χαρτί με τη σφραγίδα του Κέντρου Υγείας και την υπογραφή του ίδιου του γιατρού.

Όταν ο Χανιώτης πήγε στο νοσοκομείο εκεί του είπαν πως δεν μπορούν να του κάνουν την εξέταση γιατί ήταν ασφαλισμένος στο ταμείο υγείας προσωπικού εθνικής τράπεζας και τον προέτρεψαν να πάει σε ιδιώτη και να γράψει εκεί τις εξετάσεις στο ταμείο του.

Εκείνος έκπληκτος διαμαρτυρήθηκε καθώς όπως είπε στα Χανιά, όσες φορές πήγε στο νοσοκομείο Χανίων, εξυπηρετείται κανονικά χωρίς να τον στέλνουν κάθε φορά σε ιδιώτη. 

Η απάντηση ωστόσο από το νοσοκομείο Καβάλας δεν άλλαξε με το προσωπικό να επιμένει ότι δεν μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν.

Ο συγκεκριμένος Χανιώτης που έκανε την καταγγελία στο Flashnews.gr διερωτάται κατά πόσο υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά στη δημόσια υγεία, πώς γίνεται σε μια περιοχή να ισχύει κάτι που δεν ισχύει σε άλλη και κυρίως αναρωτιέται τι θα συνέβαινε αν στη θέση του ήταν κάποιος πιο ηλικιωμένος και περίμενε άδικα να εξυπηρετηθεί έτσι όπως έχει μάθει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook