Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε πέντε κατηγορουμένους για το φονικό που έγινε στα Ασκύφου και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, τον Μάρτιο του 2013, όπως αποκάλυψε η Ευτυχία Πενταράκη στο δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης.

Οι 5 κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα και στη συνέχεια απολογήθηκαν στον ανακριτή. Ο εισαγγελέας άσκησε στους δυο από τους πέντε δίωξη για ηθική αυτουργία ενώ στους άλλους τρεις για συνέργεια στον φόνο του άτυχου 50χρονου. Και οι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με περιοριστικό όρο να μην έρθουν σε επαφή και επικοινωνία με την οικογένεια του θύματος.

Το χρονικό

Ήταν 29 Μαρτίου του 2013, όταν ένας 50χρονος κτηνοτρόφος από τα Σφακιά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες κάποιων ατόμων που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από τα Ασκύφου σε απόμερο σημείο.

Ο κτηνοτρόφος προσπάθησε να αντιδράσει αρπάζοντας μια καραμπίνα που είχε στην καμπίνα του οχήματος όμως πριν προλάβει να ανοίξει πυρ οι δράστες τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν πυροβολώντας τον τουλάχιστον δύο φορές.

Τελικά τον άτυχο άνδρα τον βρήκαν οι συγχωριανοί του, νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook