Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σήμερα στις 12μμ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων στην Αγιά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση 

Απαίτησαν τα εξής:
•    Να προσληφθεί  άμεσα το απαραίτητο προσωπικό ώστε να γίνονται δωρεάν αιμοληψίες στα αιγοπρόβατα από δημόσιους κτηνίατρους. 
•    Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εξασφαλιστεί η κατάλληλη χρηματοδότηση ώστε να γίνει ολοκληρωμένα η φετινή δακοτοκτονία και να μην επαναληφθεί το φιάσκο των προηγούμενων ετών
•    Να δοθούν τα χρωστούμενα στους νέους αγρότες από προγράμματα του 2014

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι συναντήθηκαν με την διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία έκαναν γνωστά τα αιτήματα τους. Η διευθύντρια επιβεβαίωσε με την σειρά της την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζεται με την εντατικοποίηση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσταση τόσο για τους κτηνοτρόφους όσο και για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία εξέφρασαν την στήριξη τους στον αγώνα των αγροτών.

Αύριο Παρασκευή 10/2 στις 5μμ καλούνται όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να δώσουν δυναμικό παρών στο μπλόκο για αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Επίσης στην αυριανή συνάντηση με την κυβέρνηση, όπου η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα θέσει το πλαίσιο των αιτημάτων - διεκδικήσεων των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, απαιτώντας την ικανοποίησή τους θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  στις 12 το μεσημέρι, με κυβερνητικό κλιμάκιο που θα αποτελείται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Τέλος καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Φλεβάρη. Η αναχώρηση θα γίνει την Δευτέρα 13/2 από το λιμάνι της Σούδας.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.