Με το οφφίκιο του Άρχοντος Oρφανοτρόφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τίμησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  τον από ετών φιλάνθρωπον και ευεργέτην, Εντιμολογιώτατον κύριον Γεώργιον Παπαδάκη ἀναγνωρίζοντας καί τιμῶντας τήν προσφοράν του προς τον άνθρωπο.

Η σχετική Ακολουθία της χειροθεσίας έγινε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, μετά το πέρας της Ακολουθίας του Αρχιερατικού Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος εκτιμώντας την αθόρυβη φιλανθρωπία του μεγάλου ορφανοτρόφου του τόπου μας,  έλαβε την απόφαση, αφού στο πρόσφατο τάξίδι που είχε πραγματοποιήσει στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, εισηγήθηκε στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο,  να του απονείμει τον τιμητικό και ιστορικό τούτο τίτλο- ως ένδειξη αγάπης πατρικής και προς ανταμοιβή της προσφοράς του για την  ευεργεσία του προς τον συνάνθρωπο, αλλά και για να αποτελεί ούτος παράδειγμα προς μίμησιν πολλών εις δόξαν Θεού.

Στην εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο Παναγιώτατος και Οικουμενικός μας Πατριάρχης συγκινήθηκε και έδωσε την ευχή και την ευλογία του, αλλά και τον τιμητικό τίτλο στο Πατριαρχικό του γράμμα, ως Άρχοντας Ορφανοτρόφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

”Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ελληνικής ιδιομορφίας είναι η ύπαρξη Ευεργετών σε κάθε περίοδο της ταραχώδους και μεγαλειώδους συνάμα ιστορίας του, τόνισε κατά τον τιμητικό λόγο που εκφώνηση προς τιμήν του μεγάλου Ευεργέτου, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

…Ο Γεώργιος Παπαδάκης, μετά την αποστρατεία του, προσγειώθηκε στην ηρωοτόκο και αγιοτόκο γη της Κρήτης, όχι για να εφησυχάσει, αλλά για να δημιουργήσει και να προσφέρει κομμάτια ουρανού στους συμπατριώτες του!

Δραστηριοποιείται επιτυχώς στον τομέα του ψηλού επιπέδου τουρισμού και κατασκευάζει στον κόλπο του Αλμυρού, κοντά στο όμορφο αυτό ψαροχώρι της Γεωργιούπολης ανάμεσα στα Χανιά και το Ρέθυμνο, ένα από τα καλύτερα πεντάστερα resort ξενοδοχεία της χώρας, το οποίο μάλιστα έχει επανειλημμένα, ούτε μια, ούτε δύο αλλά…εικοσιπέντε φορές διακριθεί για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει με τα πιο αξιόπιστα βραβεία από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως τουριστικά πρακτορεία και οργανισμούς…

Και ως έμπειρος πιλότος δεν απογειώνει πια το πολεμικό του αεροπλάνο, αλλά το αεροπλάνο της κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου μας, προσφέροντας δουλειά σε εκατοντάδες συντοπίτες μας…

Απογειώνει και το αεροπλάνο της ανθρωπιάς μας, με καύσιμο την επιτυχημένη, την αστείρευτη, την έμπρακτη και απροσποίητη αγάπη του προς όλους, προς την Ιερά μας Μητρόπολη, ως πρώτος και μέγας χορηγός του κεντρικού μας συσσιτίου, από της συστάσεως του, προς το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ακόμη και προς την διακονία πολλών κληρικών.
Αγκάλιασε γνωστούς και αγνώστους και τους έκανε παιδιά του!

Αγάπησε έμπρακτα και θυσιαστικά, ως Έλληνας, την πίστη, την πατρίδα και την οικογένεια!
Και, ως γνήσιος Κρητικός, αγάπησε και τη γη των προγόνων του και τους ελαιώνες της, προσφέροντας σε όλους το έλαιο της καθημέραν τροφής!…

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, το παρών έδωσαν πλήθος Ιερέων της Μητροπόλεως μας, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσα Θεοξένη, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με όλους τους Αντιδημάρχους, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η οικογένεια, οι φίλοι του αγαπητού κ. Παπαδάκη καθώς και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Μετά το πέρας της χειροθεσίας ο Σεβασμιώτατος του απένειμε και τιμητική ευαρέσκεια της Μητροπόλεως μας, λέγοντας πως είναι πραγματική ευλογία στις ημέρες μας να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, με φιλάνθρωπα συναισθήματα και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ο Θεός να ευλογεί τον κ. Παπαδάκη ώστε να συνεχίσει το έργο του, ένα έργο συνεχούς προσφοράς.

Συγκινημένος ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, λέγοντας μεταξύ άλλων, ” εσείς πολλά μου δώσατε, εγώ λίγα σας έδωσα”.

imka.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook