Ανακοίνωση για το νέο νόμο σύμφωνα με τον οποίο φορολογούνται τα εταιρικά οχήματα εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

“Ακόμη ένας Νόμος «καταπέλτης» έρχεται να συμπαρασύρει χιλιάδες εργαζόμενους, δημιουργώντας τους  άδικα και δυσβάστακτα φορολογικά βάρη. Με την ψήφιση του Ν. 4446/2016 τα εταιρικά αυτοκίνητα (ΙΧ) που χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους ως «εργαλείο», πλέον θα θεωρούνται ως παροχή προς αυτούς και θα φορολογούνται οι ίδιοι  για τα οχήματα των εταιριών!!!!

Πρόκειται για ένα καθαρά εισπρακτικό μνημονιακό νόμο που φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων φορολογικά βάρη που δεν τους αναλογούν. Τα αυτοκίνητα παρέχονται για επαγγελματική χρήση(πωλητές,ιατρικοί επισκέπτες, κ.λ.π) και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των εργαζομένων και την εξυπηρέτηση των πελατών της εκάστοτε  εταιρίας.

Κατάφορη αδικία προκαλεί το γεγονός  ότι η παραχώρηση οχήματος σε εργαζόμενο για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα θα υπολογίζεται ως επιπλέον εισόδημα και μάλιστα ως ποσοστό της λιανικής τιμής  προ φόρων ( π.χ για όχημα ΛΤΠΦ  από 0 έως 12.000 ευρώ θα υπολογίζεται 4% επιπλέον ετήσιο εισόδημα,  έως και της τάξεως του 22% ανάλογα με την ΛΤΠΦ), ανεξάρτητα με ποιον τρόπο ανήκει στην επιχείρηση (π.χ leasing). Οι διατάξεις του Νόμου έχουν αναδρομική ισχύ και εφαρμόζονται για εισοδήματα που αποκτώνται από 1η Ιανουαρίου 2016 και μετά.

Θεωρούμε το Νόμο αντισυνταγματικό και καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομίας να προβεί άμεσα στην κατάργηση του. Πρέπει να πάψει πλέον η «φορολαγνία» του κράτους, καθώς οι πολίτες αυτής της  χώρας έχουν φτάσει στο τέλμα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook