Ένα φορτηγό που μετέφερε μεταξύ άλλων κοκαΐνη ακινητοποίησαν στην Ηγουμενίτσα οι διωκτικές αρχές.

Το φορτηγό που μετέφερε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κρέατα και είχε προορισμό την Κρήτη είναι το δεύτερο που εντοπίζεται να μεταφέρει ναρκωτικά μέσα σε λίγους μόλις μήνες.

Και ενώ οι δύο Κρητικοί, οδηγός και συνοδηγός του φορτηγού διεθνών μεταφορών, που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας με 29 κιλά κοκαΐνης τον Οκτώβριο του 2016, βρίσκονται στη φυλακή, όπως επίσης και το ζευγάρι Αλβανών που εμπλέκεται στην υπόθεση, οι αρχές έρχονται αντιμέτωπες με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία ...εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα μας.

Στο φορτηγό διεθνών μεταφορών που εντοπίστηκε το Σάββατο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας επέβαιναν δύο άνδρες, ο 48χρονος οδηγός και ο 49χρονος συνοδηγός και σε ειδική κρύπτη στην καμπίνα του βρέθηκαν δύο κιλά και 230 γραμμάρια κοκαϊνης σε δύο δέματα.

Όπως διαπιστώθηκε, την ποσότητα κοκαΐνης την είχαν παραλάβει στην Ολλανδία και σκόπευαν να διοχετευθεί στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στα ίχνη των δύο ανδρών μετά από αξιοποίηση πληροφοριών κατέσχεσαν επίσης το χρηματικό ποσό των 6.425 ευρώ, επτά συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το φορτηγό διεθνών μεταφορών, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Οι αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης καθώς εκτιμάται πως πίσω από τα "δέματα" βρίσκεται οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν το φορτηγό ανήκει σε Κρητική εταιρία και αν τελικός προορισμός των ναρκωτικών ήταν το νησί.