Τις ουσιαστικές διαφορές της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ στο τομέα της Υγείας περιέγραψε στη Βουλή, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής υπογράμμισε με έμφαση ότι η ΝΔ παραμένει πιστή στη γραμμή που εκφράζει ο Αντιπρόεδρος της  – ότι «κι αν δεν είχαμε τρόικα θα έπρεπε να τη βρούμε» –  και ότι η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση ακολούθησε, με αφορμή τη δημοσιονομική στενότητα, «μία συνειδητή πολιτική επίθεσης στο δημόσιο σύστημα υγείας», συνοψίζοντας ότι «αυτή είναι η ουσία της διαφοράς από μας, οι οποίοι ακολουθούμε μεροληπτική πολιτική υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας».

Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τα πεπραγμένα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Αττικής και  της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ο Νίκος Ηγουμενίδης, πρώην Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και σημερινό μέλος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, υπογράμμισε ότι αυτή τη «μεροληπτική» πολιτική εκφράζουν σήμερα και οι Υ.Π.Ε.: «Προφανώς, οι Διοικήσεις τους ακολουθούν την πολιτική του Υπουργείου. Αυτή η πολιτική εκφράζεται, ανεξάρτητα από τα προβλήματα, και στο, συνολικά, θετικό απολογισμό τους.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των δύο ΥΠΕ, σημείωσε ότι «είναι θετικός ο απολογισμός, με την έννοια ότι σταμάτησε η «κατρακύλα» της επίθεσης στο δημόσιο σύστημα υγείας, ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα και είναι πολλά σε όλους τους τομείς του δημόσιου συστήματος. Απομακρυνθήκαμε από το κίνδυνο λειτουργικής «κατάρρευσης» του συστήματος, αλλά δεν θα έλεγα ότι έχουμε γλιτώσει οριστικά από αυτόν.

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας παρατήρησε: «Η συμπαράσταση των εργαζομένων της ελληνικής κοινωνίας και η συμμαχία μας με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είναι οι προϋποθέσεις που χρειαζόμαστε, για να μπορέσει  το σύστημα που έχουν ανάγκη οι φτωχοί και οι αδύναμοι να περπατήσει και να σταθεί οριστικά στα πόδια του».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «είμαι σίγουρος, ότι επειδή υπάρχει η πολιτική βούληση από την Κυβέρνηση, υπάρχει συνεργασία με τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας και επειδή αυτή η πολιτική έχει τη συμπαράσταση του συνόλου των εργαζομένων της χώρας μας, ανεξάρτητα από την «αγωνιστική γυμναστική» και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΠΟΕΔΗΝ, αυτή η πολιτική της Κυβέρνησης στο τέλος θα επιτύχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, ως μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, υπέβαλλε τέλος σύντομες ερωτήσεις στους δύο επικεφαλής των ΥΠΕ σχετικά με τη πορεία και το σχεδιασμό των δύο Υγειονομικών Περιφερειών. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook