Ανακρίβειες και απόκρυψη πραγματικών στοιχείων καταλογίζει η 7η ΥΠΕ Κρήτης στους δημάρχους Κισσάμου και Αποκορώνου που διαμαρτυρήθηκαν με ανακοινώσεις τους για την κατάργηση θέσεων σε Κέντρα Υγείας με στόχο τη στελέχωση του Π.Π.Ι Πλατανιά, σύμφωνα με το δημοσίευσμα του Flashnews.gr

Στην απάντησή της η 7η ΥΠΕ αναφέρει ότι οι δήμαρχοι αποκρύπτουν τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν στη μετατροπή των κενών ανενεργών θέσεων σε νέες.

Σημειώνουμε ότι οι δήμαρχοι στις ανακοινώσεις φαίνεται πως γνωρίζουν ότι πρόκειται για μετατροπή κενών θέσεων, διατυπώνουν ωστόσο την αντίδρασή τους για μια πράξη επικοινωνιακού χαρακτήρα και για το γεγονός ότι ήταν ανενεργές. Στη συνέχεια μάλιστα, διεκδικούν ως οφείλουν σαν δήμαρχοι για τον τόπο τους, τη στελέχωση των υγειονομικών δομών του δήμου τους. Παραθέτουμε την ανακοίνωση του κ. Σταθάκη και τις δηλώσεις του κ. Κουκιανάκη.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης:

“Με θλίψη παρακολουθούμε ότι, ακόμα και μετά την τεκμηριωμένη με αδιάψευστα στοιχεία απάντηση, που  δόθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια σχετικά  με  τη μετατροπή κενών ανενεργών θέσεων σε νέες, προκειμένου να συσταθεί ο Οργανισμός για τη δημιουργία νέου Π.Π.Ι. στο Δήμο Πλατανιά, οι Δήμαρχοι Κισσάμου και Αποκορώνου επιλέγουν με δηλώσεις τους να κινηθούν στο ίδιο πεδίο ανακριβειών και απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων σε ό,τι αφορά την στελέχωση των Κ.Υ. που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια των περιοχών τους. 
Αναφορικά με την ανοιχτή επιστολή του κ. Σταθάκη,  Δημάρχου Κισσάμου,  προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Ο κ. Σταθάκης φαίνεται να έχει άγνοια των διαδικασιών αφού αναφέρει «… καταγγέλλουμε τον τρόπο και αυτούς που σας εισηγήθηκαν αυτές τις τροποποιήσεις, τις οποίες μάλλον ενστερνιστήκατε, αφού τις ψηφίσατε». 

Ενημερώνουμε τον Δήμαρχο  πως οι μετατροπές θέσεων ενός οργανισμού, αποτελούν απλές διοικητικές πράξεις και δεν ψηφίζονται. ‘Όταν και αν οι ανάγκες, ακόμα και στην ίδια Υγειονομική μονάδα, απαιτούν τη μετατροπή μιας ανενεργούς θέσης σε μια  άλλη  λειτουργική με μια τέτοια απλή  διοικητική πράξη,  μπορεί  εύκολα να επιτευχθεί.  

Στα περί προχειρότητας που αναφέρει, εξομοιώνοντας μάλιστα τον τρόπο που ασκούσαν διοίκηση οι  πρώην και η νυν πολιτικές ηγεσίες, ενημερώνουμε το Δήμαρχο πως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού, που η 7η Υγειονομική Περιφέρεια επιχειρεί, ακολουθώντας τις εντολές της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου,  γίνονται με  βάση επιστημονικά εργαλεία όπως ο Χάρτης Υγείας, αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς και όχι με παρεμβάσεις βουλευτικών γραφείων ή δημάρχων με ισχυρές  πολιτικές φιλίες, όπως γινόταν στο παρελθόν. Αυτό απαντάει και στην ενόχληση που διατυπώνει για το ότι δεν ρωτήθηκε για τον σχεδιασμό μας. 

Αναφέρεται στην έλλειψη γιατρού και πράγματι στην ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας  υπηρετεί ένας γιατρός, γι αυτό προβήκαμε στη προκήρυξη νέας θέσης αυτής της ειδικότητας. Μόλις στις 6/2/2017  έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και κανείς γιατρός δεν κατέθεσε αίτηση. Η θέση άμεσα θα επαναπροκηρυχτεί. Οι δύο θέσεις αυτής της ειδικότητας που προκηρύξαμε το 2016 στο Π.Ι. Πλατάνου  καλύφτηκαν και οι δύο  γιατροί έχουν αναλάβει υπηρεσία, ενισχύοντας και  την λειτουργία του Κ.Υ. Κισσάμου. Επίσης, μέσα στο Φεβρουάριο αναλαμβάνουν υπηρεσία 2 άτομα πλήρωμα ασθενοφόρων και ένα άτομο για τη θέση ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων στο Κ.Υ. Κισσάμου. Στην προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό, που είναι σε εξέλιξη μέσω ΑΣΕΠ (Προκήρυξη 7Κ/2016), έχουν προκηρυχθεί επίσης, μία θέση  για φύλακα ασφαλείας και μία για πλήρωμα ασθενοφόρων. 

Βεβαιώνουμε το Δήμαρχο ότι η  προσπάθεια μας για  ανέγερση ενός νέου σύγχρονου και στελεχωμένου Π.Π.Ι., αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση σε προσωπικό του Κ.Υ. Κισσάμου σκοπό έχει την καλύτερη υγειονομική κάλυψη όλου του πληθυσμού της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. και  θα συνεχιστεί αμείωτη και σύντομα θα διαψευστεί για όλες τις ανησυχίες που εκφράζει.  

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Κουκιανάκη, εδώ πραγματικά δεν έχουμε να πούμε καμία λέξη. Εδώ μόνο αριθμούς παραθέτουμε και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για τον πραγματικό λόγο που ο Δήμαρχος Αποκορώνου συντάχθηκε με όσους επιθυμούν να αποδομήσουν ό,τι θετικό γίνεται στη θωράκιση της Υγειονομικής προστασίας των πολιτών.

Μέσα στο 2016 προσλήφθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία στο Κ.Υ. Βάμου: 2 μόνιμοι γιατροί Γενικής Ιατρικής, ένας επικουρικός οδοντίατρος, 2 μόνιμοι Γενικοί  γιατροί (ένας με μετάταξη και ένας με νέο διορισμό στο Π.Π.Ι. Σφακίων). Ολοκληρώθηκε η επιλογή  και εντός των επόμενων εβδομάδων αναλαμβάνει υπηρεσία μία μόνιμη παιδίατρος. Μετατάχθηκε και υπηρετεί ήδη μια Νοσηλεύτρια ΤΕ (συνολικά υπηρετούν 5). Προσλήφθηκε ένας μόνιμος  Διοικητικός υπάλληλος και ενός ακόμα η πρόσληψη βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσής  της στο ΦΕΚ (μέσα στην επόμενη βδομάδα θα ανακοινωθεί). Στην 7Κ/2016 Προκήρυξη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν τρία άτομα και συγκεκριμένα 1 ΤΕ Νοσηλευτικής, 1 ΤΕ Ραδιολόγων Ακτινολόγων, και μία θέση για Πλήρωμα ασθενοφόρων.

Ας αναλογιστεί ο Δήμαρχος από πότε έχουν να γίνουν προσλήψεις και τότε ίσως καταλήξει στο σωστό συμπέρασμα για το ποιοι πραγματικά εργάζονται για την αναβάθμιση και ενίσχυση της λειτουργίας του Κ.Υ. Βάμου.

Τέλος, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την ακατάπαυστη προσπάθεια μας για την παροχή Δημόσιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε πολίτη, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και χρέους.” 
   

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook