Εκδήλωση μνήμης, για την Επανάσταση του 1897 και την επέτειο του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου Ακρωτηρίου, διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και οι πολιτιστικοί φορείς του Ακρωτηρίου Χανίων, στους Τάφους των Βενιζέλων, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.

Η εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αγωνιστών, στο άγαλμα του Σπύρου Καγιαλέ, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και κληρικών της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση Στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου.

Στό δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Λύκειο Ακρωτηρίου, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί, ομιλία για την επέτειο από τον Βασίλειο Διγαλάκη,Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης, συναλία με τίτλο “Κρήτης Μεγαλυνάρι” από τηνΧορωδία Χανίων και Κρητικοί χοροί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook