Σπίτια καταστήματα και εκκλησία σε περιοχές των Δήμων Αχαρνών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος, είχαν "ανοίξει" δύο άνδρες ηλικίας 47 και 22 ετών.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες στο πλαίσο της αυτόφωρης διαδικασίας του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ενώ η λεία τους ήταν χρήματα κοσμήματα και αντικείμενα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 22χρονου για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου και την μεθοδευμένη έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο 2016 έως και την 11.02.2017, διέπραξαν συνολικά έξι κλοπές σε καταστήματα και οικίες και μια απόπειρα κλοπής σε Ιερό Ναό, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, διάφορα αντικείμενα και είδη καπνού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Επιπλέον, στην οικία του 22χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα καπνού βάρους, 300 γραμμαρίων, που δεν έφερε την ειδική ταινία φόρου  κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερείτο τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.