Τα οργανωτικά θέματα που άπτονται της Λαμπαδηδρομίας του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης (εις μνήμην του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη) συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (11/2) στα γραφεία των διοργανωτών στο Δήμο Χανίων. Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου, παραμονή του Μαραθωνίου που θα γίνει την επόμενη ημέρα. Η Λαμπαδηδρομία θα έχει αφετηρία από δυτικά την Κίσαμο και από ανατολικά τον Αποκόρωνα με κοινή κατεύθυνση και προορισμό τα Χανιά.

Τον Δήμο Κισσάμου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Σταυρούλα Βαρουχάκη, ενώ στη συνάντηση, το "παρών" έδωσαν εκπρόσωποι των Δήμων Πλατανιά και Αποκορώνου, το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Κρήτης, Χρύσα Αποστολούμη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων.

Μετά το πέρας της Συνάντησης, η Αντιδήμαρχος Κισσάμου τόνισε:

Είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο μας που αποτελεί μέρος και κομμάτι αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αναμένεται να συνεργαστούν αρμονικά, ώστε ο 2ος Μαραθώνιος Κρήτης να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από πέρυσι. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα μπροστά μας ώστε να είμαστε πανέτοιμοι, τόσο για τη Λαμπαδηδρομία, όσο και για τον Μαραθώνιο.

Το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Κρήτης, Χρύσα Αποστολούμη δήλωσε:

Ήταν η 1η Συνάντηση, οργανωτικής φύσεως για τον Μαραθώνιο Κρήτης. Είμαστε στο αρχικό στάδιο της διαμόρφωσης στο να καταγράψουμε τις δυνάμεις μας. Το σχέδιο της υλοποίησης της λαμπαδηδρομίας έχει ήδη, υλοποιηθεί και πάμε κομμάτι-κομμάτι να το τελειοποιούμε για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετάσχει από κάθε Δήμο και πιστεύω ότι θα τον ξεπεράσουμε αλλά θα κρατήσουμε αναμονή για την επόμενη χρονιά.