Παρασυνάξεις και πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες παλιές εποχές καταγγέλλει ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Και όμως συνέβη και αυτό! Η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη κάλεσε σε συνάντηση δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Δ.Ε Βάμου για να μιλήσουν για τα προβλήματα της περιοχής, αλλά δεν κάλεσε στη συνάντηση τον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον ίδιο τον Δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη.

Η ενέργεια αυτή προκαλεί προβληματισμό και ερώτηματα για τον λόγο για τον οποίο η βουλευτής ενός κόμματος απέφυγε να καλέσει τον δήμαρχο Αποκορώνου σε μια συνάντηση που αφορούσε τα προβλήματα του τόπου. Ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θα έπρεπε να απευθυνθεί ένας θεσμικός φορέας αν ήθελε πραγματικά να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα, είναι ο δήμαρχος της περιοχής, φυσικά παρουσία και όλων των υπολοίπων συμβούλων.

Αντί για αυτό, η κα Βαγιωνάκη και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Αποκορώνου, επέλεξαν να στείλουν την πρόσκληση στα e-mail όλων των συμβούλων, εκτός από του δημάρχου!

Μάλιστα, ο κ. Κουκιανάκης έμαθε για τη συνάντηση σε μια κοινωνική εκδήλωση στην οποία βρισκόταν. Αμέσως έφυγε και πήγε στη συνάντηση όπου φυσικά κατήγγειλε την κα Βαγιωνάκη για θεσμικό ολίσθημα και για πρακτικές και παρασυνάξεις που παραπέμπουν σε παλιές εποχές.

“Δεν χρειάζεται να ενημερωθεί ο δήμαρχος”!!!

Όπως είπε στο Flashnews.gr o κ. Κουκιανάκης, δημοτικός του σύμβουλος που ρώτησε άνθρωπο του περιβάλλοντος της κας Βαγιωνάκη, αν έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος, απάντησε το απίστευτο: “Δεν χρειάζεται να ενημερωθεί ο δήμαρχος”!

Όπως είπε ο κ. Κουκιανάκης:

«Είμαι ένας δημοκρατικός άνθρωπος που επιζητώ τον διάλογο. Το έχω αποδείξει κατ’ επανάληψη. Αυτή την ενέργεια την κρίνω, όπως το είπα και στην ίδια, ως θεσμικό ατόπημα δικό της. Τέτοιες πρακτικές ανήκουν σε παλαιότερες εποχές. Είναι πρακτικές καταδικαστέες και δεν πρόκειται να τις ανεκτώ ξανά στο μέλλον από κανέναν. Ο δήμαρχος Αποκορώνου έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη τις δημοκρατικές του ευαισθησίες, είμαστε ο αμέσως επόμενος δήμος μετά τον δήμο Χανίων που έχουμε εφαρμόσει τις απευθείας μεταδόσεις του δημοτικού συμβουλίου, τις οποίες εναποθέτουμε και στο αρχείο του δήμου στο οποίο κάποιος μπορεί να ανατρέξει για να τις παρακολουθήσει ακριβώς γιατί τα θέλουμε όλα στο φως.

Είναι αδιανόητο λοιπόν να γίνονται συναντήσεις κυρίως αιρετών, όλων των παρατάξεων και σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου της παράταξής μου αν έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος, άνθρωπος του περιβάλλοντος της κας Βαγιωνάκη να λέει ότι δεν χρειάζεται να ενημερωθεί ο δήμαρχος!

“Δυο χρόνια βουλευτής δεν είχε επισκεφθεί το συμβούλιο για να ενημερωθεί για τα προβλήματα”

«Αν νομίζουν ότι μπορούν κάποιοι να παίξουν με τα προβλήματα του Αποκόρωνα είναι πολύ γελασμένοι. Είμαστε ένας δήμος που έχει επενδύσει στην ανάπτυξη, που έχει από ιδίους πόρους ωριμάσει πλήθος μελετών οι οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη. Καλούμε λοιπόν όλους να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να πετύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον Αποκόρωνα.

Η πόρτα του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου είναι ορθάνοιχτη για οποιονδήποτε το ζητήσει. Δυο χρόνια βουλευτής η κα Βαγιωνάκη που προέρχεται από τον Αποκόρωνα, μέχρι σήμερα δεν είχε επισκεφθεί το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί για την προσπάθεια που καταβάλλουμε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, αντ’ αυτού, αγνοεί τον δήμαρχο ως θεσμό.

Όπως είπε προσπάθησε να μαζέψει τα προβλήματα της κάθε δημοτικής ενότητας ώστε μαζεμένα να μου τα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο.

Αν είναι δυνατόν να δεχτώ τέτοιου είδους παρασυνάξεις. Γι΄αυτό τονίζω ότι αυτές οι πρακτικές μας παραπέμπουν σε πολύ παλιές εποχές. Είναι καταδικαστέες και δεν γίνονται αποδεκτές.» τονίζει ο κ. Κουκιανάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook