Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής ειδών πρώτης ανάγκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πλατανιά μέσω της ιστοσελίδας http://platanias.aitiseispoliton.gr. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων – η οποία είναι εξαιρετικά απλή και σύντομη – θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων για το τρέχον έτος θα είναι 230 άτομα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πλατανιά κ. Γαβριήλ Κουρή «κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος υποβολής αιτήσεων με ηλεκτρονικό τρόπο δεν καταγράφηκαν καθόλου προβλήματα, τεχνικής ή άλλης φύσεως, ενώ και στις περιπτώσεις όπου πολίτες δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε Η/Υ, αυτοί εξυπηρετήθηκαν άμεσα από το γραφείο Helpdesk που έχει συστήσει ο Δήμος για την διοικητική υποστήριξη αυτών». 

Υπενθυμίζεται πως σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο Δημαρχείο Πλατανιά – κρατώντας μαζί τους τα κατά περίπτωση αναγκαία δικαιολογητικά όπως αυτά απαιτούνται με βάση την υπ. αρ. 325/2016 Απόφαση ΔΣ Πλατανιά (διαθέσιμα στην ιστοσελίδα http://platanias.aitiseispoliton.gr) και να απευθύνονται στο αρμόδιο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής (Πληροφορίες: Τηλ.: 2821340009 & E-mail: pantopoleio@platanias.gr), προκειμένου ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος να πραγματοποιήσει την εγγραφή και να υποβάλλει την αίτηση – για λογαριασμό του πολίτη – στο ηλεκτρονικό σύστημα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας και η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης είναι απλή και σύντομη και περιλαμβάνει δύο βασικά (2) βήματα:

ΒΗΜΑ 1: Εγγραφή

•    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να εγγραφούν στη δικτυακή πύλη http://platanias.aitiseispoliton.gr.
•    Στην επιλογή «Εγγραφή» θα συμπληρώσουν τους (όνομα, επίθετο, ΑΦΜ, email κ.λπ) και αμέσως μετά θα επιλέξουν το όνομα χρήστη (username) που επιθυμούν και θα εισάγουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.
•    Μετά την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, το όνομα χρήστη που έχουν ήδη επιλέξει ο ενδιαφερόμενος και ο κωδικός πρόσβασης (password), ο οποίος δημιουργείται αυτόματα, αποστέλλονται στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλωθεί.

ΒΗΜΑ 2: Συμπλήρωση της Αίτησης

•    Στη συνέχεια με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, οι ενδιαφερόμενοι θα πραγματοποιήσουν την εισαγωγή τους στην πλατφόρμα.
•    Μετά την εισαγωγή τους, θα επιλέξουν από το αριστερό μενού το κουμπί «Αίτηση» και μπορούν να ξεκινήσουν την συμπλήρωση της αίτησης.
•    Τα στοιχεία που θα συμπληρώσουν πρέπει να είναι αληθινά.
•    Μετά την συμπλήρωση της αίτησης και την υποβολή της, μπορεί να πραγματοποιηθεί εκτύπωση της αίτησης ή / και περαιτέρω επεξεργασία (αν χρειαστεί).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook