Συνάντηση για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών στα Χανιά που προκλήθηκαν από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία είχε σήμερα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον  Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ και Δημόσιων Επενδύσεων Παναγιώτη Κορκολή.

Οι ζημιές είναι πολύ σοβαρές και ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ, ειδικά στο οδικό δίκτυο, όπως άλλωστε είχε υποστηρίξει ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης. Το Flashnews.gr, αποκαλύπτει το έγγραφο με το οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ.Βουλγαράκης αιτείται στον Περιφερειάρχη Κρήτης η Δ.Ε Κολυμβαρίου καθώς και ο Δήμος Αποκορώνου, να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας καθώς όπως υποστηρίζει στο έγγραφο ο κ.Βουλγαράκης "οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και οι ζημιές πάρα πολλές."

Η συνάντηση-συζήτηση του Περιφερειάρχη με τον γ.γ. του Υπουργείου για την εξεύρεση της χρηματοδότησης έγινε σε συνέχεια της συμμετοχής του κ. Αρναουτάκη στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών και της συνάντησης των μελών της Ένωσης με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για οικονομικά και θεσμικά ζητήματα.