Κινητοποιήσεις μαθητών πραγματοποιήθηκαν και στην Κρήτη σήμερα Δευτέρα 13/2 σε συντονισμό με μαθητές από όλη την Ελλάδα. Έτσι πήραν την καλύτερη απάντηση, διευθυντές,τοπικά στελέχη του κράτους,στελέχη της τοπικής διοίκησης που προσπαθούσαν όλο το τελευταίο διάστημα να καθησυχάσουν τους μαθητές,να τους πείσουν ότι τα προβλήματα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν. 

Στο Ηράκλειο Κρήτης κινητοποιήθηκαν συντονισμένα μαθητές από το 9ο και 4ο Γυμνάσιο και διαδήλωσαν για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Στην περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση όπου οι μαθητές σήκωσαν πανό με σύνθημα ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική που ακολουθεί και στον χώρο της Παιδείας. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν “η Νέα γενιά έχει ιδανικά,ούτε ξεπουλιέται,ούτε προσκυνά”. “Τσίπρα στο μνημόνιο έβαλες την Παιδεία ,βάλε μας και ΕΝΦΙΑ να πάρουμε βιβλία”.

Αντίστοιχα στα Χανιά μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων απείχαν τις τελευταίες 3 ώρες από το μάθημα στέλνοντας έτσι μήνυμα μαζί με εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα προς την κυβέρνηση για τα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία. Έφτιαξαν πανό πως εναντιώνονται στους φασίστες της Χ.Α ,πως δεν χωράνε τέτοια φαινόμενα και τέτοιες αντιλήψεις μέσα στα σχολεία και καταδίκασαν τα γεγονότα στο Πέραμα. 
Ακόμα και σε χωριά των Χανίων έφτασε το μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης όπου οι μαθητές από το Γυμνάσιο της Καντάνου και το Λύκειο Βάμου στήριξαν τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους στο μπλόκο των Μ.Χωραφιών

Οι μαθητές εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν καλυφθεί πλήρως τα κενά όσο αφορά το προσωπικό των σχολείων ενώ τα προβλήματα με τα κτιριακά και την θέρμανση των αιθουσών παραμένουν άλυτα.

Μετά τις σημερινές πρωτοβουλίες οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την δράση τους. Στα Χανιά ήδη δόθηκε ραντεβού για το Σάββατο 18/2 και ώρα 5 μ. μ στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας. Στο Ηράκλειο οι μαθητές ήδη έχουν μπει σε διαδικασία να συνεχίσουν και με άλλες μορφές την δράση τους, όπως η διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου στέλνοντας μήνυμα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά.

Ψήφισμα μαθητών

Στηρίζουμε τον αγώνα τον αγροτών στο μπλόκο στα Mεγάλα χωράφια και σε όλη την Ελλάδα. Οι αγρότες είναι οι πατεράδες μας και με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση τους καταστρέφει (αύξηση του φόρου απο 13 σε 26%) . Οι αγρότες με τους αγώνες τους πέρυσι κατάφεραν να μην φορολογούνται απο το πρώτο ευρώ, αυτό δείχνει ότι όταν ο λαός οργανώνεται και κινητοποιείται μπορεί να έχει κατακτήσεις. 

Οι μαθητές δεν μπορούμε να να μείνουμε θεατές απέναντι στην κυβέρνηση και στην ΕΕ, που στραγγαλίζει τις οικογένειες μας ,οι οποίες δίνουν ένα σωρό λεφτά σε χαράτσια, ΕΝΦΙΑ και πρόσθετους φόρους. Τα λεφτά αυτά δεν πάνε ούτε στα σχολεία ούτε στα νοσοκομεία αλλά στις τσέπες των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών 

Το γυμνάσιο Καντάνου  στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Την Κυριακή 12/2 στις 13:30 ραντεβού στα μλόκα της αγροτιάς.στηρίζουμε τους γονείς μας,μαζί με μαθητές από το Λύκειο Βάμου που πήραν αντίστοιχη απόφαση σήμερα Πέμπτη 9/2/2017.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook