Στο ότι ο σχετικός διαγωνισμός απέβη άγονος, αποδίδει ο Γ.Γ. του υπ.Υποδομών κ.Τσιόκας την καθυστέρηση στην ανάθεση της μελέτης κόστους-οφέλους για το έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων,
θέμα το οποίο αποκάλυψε το Flashnews.gr από την Τετάρτη 3/8 (δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων  «ύστερα από σχετικό ερώτημα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων προς τον Γενικό Γραμματέα Υπ. Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης μελετών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου που αφορά την επέκταση του Αερολιμένα Χανίων, άμεση ήταν η απάντηση του Γενικού Γραμματέα κου Τσιόκα ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές μελέτες από την ΥΠΑ, έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα και έχουν υποβληθεί στην ΕΥΔΕ. Υφίσταται περιβαλλοντική αδειοδότηση συνεπώς το έργο έχει καταστεί ώριμο.

Η μελέτη κόστους – οφέλους έχει ανατεθεί σε σύμβουλο – μελετητή και βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης, προκειμένου να υποβληθεί στην συνέχεια ο σχετικός φάκελος Μεγάλου Έργου για χρηματοδοτική ενίσχυση από την Ε.Ε.

Η καθυστέρηση στην μελέτη κόστους – οφέλους οφείλεται στο γεγονός ότι ο σχετικός διαγωνισμός απέβη άγονος και αναγκαστικά έπρεπε να επαναληφθεί νέος κύκλος για την ανάθεση της σχετικής μελέτης.

Με βάση τα δεδομένα η μελέτη θα ολοκληρωθεί εντός Σεπτεμβρίου 2011 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η υποβολή φακέλου μεγάλου έργου για έγκριση στην Ε.Ε.

Τέλος αναφέρει ότι παρά τα απρόβλεπτα προβλήματα το βασικό χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του έργου εντός του Σεπτεμβρίου τηρείται.»

Από τα παραπάνω επιβεβαιώνονται πλήρως όλα όσα αναφέροντο στο σχετικό δημοσίευμα του Flashnews.gr και απομένει πλέον να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook