Κάλεσμα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο απευθύνει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αγρότες

Έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις. Η κυβέρνηση για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά  στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές.

Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, στην παγίωση των αιματοβαμμένων «πρωτογενών πλεονασμάτων». Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, η μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν μνημόνια.

Πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων χτίζουν τη μελλοντική καπιταλιστική ανάκαμψη.

Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε συνταξιουχικό, εργατικό και αγροτικό σωματείο από κάθε χώρο δουλειάς και αντεπίθεση στα παλιά και νέα μέτρα με απαίτηση για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Όλοι μαζί συνταξιούχοι, εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, να ορθώσουμε τοίχος. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Δε θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας !

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Τρίτη 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017 στην Πλ. Ελευθερίας και ώρα 7.00 μμ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook