Τελευταία ενημέρωση 14.51

Δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ ο 45χρονος Κιμ Γιονγκ Ναμ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν δηλητήριο

Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία του ετεροθαλή αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορεάς Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στη Μαλαισία.

Οι πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αναφέρουν ότι ο 45χρονος αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας από δύο γυναίκες πράκτορες από την Βόρεια Κορέα, οι οποίες τον δηλητηρίασαν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Ο 45χρονος φέρεται να κατέληξε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι ο πρωτότοκος γιος της δυναστείας των Γιονγκ και ήταν ο επικρατέστερος να αναλάβει την εξουσία. Ωστόσο το 2001 εισήλθε παράνομα στην Ιαπωνία και έχασε την ευμένεια του πατέρα του. Έκτοτε ζούσε εξόριστος στο εξωτερικό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στη Μαλαισία, έπειτα από την εκτέλεση του θείου του, Γιανγκ Σονγκ Θάεκ, από τον αδερφό του.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διακινούνται φήμες για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, η ζωή του οποίου βρισκόταν διαρκώς σε κίνδυνο, λόγω της έντονης κριτικής που ασκούσε κατά των πολιτικών επιλογών του πατέρα και του αδερφού του.

Πηγή: news247.gr