Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ χαρακτήρισε ως “σταγόνα στον ωκεανό” της 200 προσλήψεις που ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού
 
Χρειάζεται μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες στη φύλαξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.

Επισήμανε πως από τα μέσα Νοέμβρη του 2016, οι φύλακες βρίσκονται στον αέρα, αφού έχουν λήξει οι 7μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να υπολειτουργούν, να έχουν κλείσει ή να εκτίθενται σε διάφορους κινδύνους.

Ο Μανώλης Συντυχάκης υπογράμμισε πως δεν αρκούν τα μπαλώματα και ζήτησε να μπει τέλος στην ομηρία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την εντατικοποίηση, την τρομοκρατία και την απληρωσιά των φυλάκων. «Είναι προβλήματα που συνειδητά, όλες οι κυβερνήσεις, και η δική σας, εσκεμμένα κατά την άποψη του ΚΚΕ συντηρούν, και τα χρησιμοποιούν ως πρόσχημα, προκειμένου να πέσει στα μαλακά, σταδιακά, η εμπλοκή ιδιωτών στη φύλαξη, προστασία, ανάδειξη, ψηφιοποίηση, διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς», είπε.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προσλάβει 200 μόνιμους φύλακες για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, μέσω του ΑΣΕΠ.

«Αντιλαμβάνεστε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό», της απάντησε ο Μανώλης Συντυχάκης, αναφέροντας πως σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, οι ανάγκες για τη φύλαξη είναι 1.000 άτομα. 

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook