Αναβλήθηκε η δίκη της υπόθεσης δολοφονίας της Ελένης Πανταγάκη –  Ο 48χρονος κατηγορούμενος τη μαχαίρωσε 28 φορές, ενώ τραυμάτισε τον τότε διοικητή του ΤΑΕ Μοιρών και μία ακόμη γυναίκα.

Αναβολή για τις 14 Μαρτίου του ’18 πήρε η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας, τον Αύγουστο του 2011, της Ελένης Πανταγάκη, συζύγου του υποστράτηγου ε.α. Τηλέμαχου Πανταγάκη.

Το έγκλημα, είχε συγκλονίσει το Ηράκλειο αλλά και όλη τη χώρα, αφού η άτυχη σύζυγος του τότε διοικητή του ΤΑΕ Μοιρών, είχε δεχτεί από τον 48χρονο δράστη, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, 28 μαχαιριές.

Ο δράστης, πρωτοδίκως, τον Δεκέμβριο του 2012, είχε κριθεί ένοχος με μειωμένο καταλογισμό, και ποινή κάθειρξης 38 ετών και 22 μηνών.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 35χρονη τότε ενοικιάστρια διαμερίσματος του ζεύγους Πανταγάκη, επί της οδού Χρυσοστόμου, τους κάλεσε για να παραπονεθεί για την συμπεριφορά του 48χρονου Κρητικού, ο οποίος την έβριζε και την ενοχλούσε συστηματικά.

Η 35χρονη βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της με φιλικά της πρόσωπα όταν δέχτηκε για μια ακόμη φορά την εριστική συμπεριφορά του γείτονά της και αποφάσισε να καλέσει το ζεύγος Πανταγάκη για να ζητήσει βοήθεια.

Ο Τηλέμαχος και η Ελένη Πανταγάκη πήγαν στο διαμέρισμα της ενοικιάστριάς τους και προσπάθησαν αρχικά να μιλήσουν με τον 48χρονο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, το οποίο γειτνίαζε με το δικό του.

Μοιραία αποδείχτηκε η στιγμή που η Ελένη Πανταγάκη αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα του δράστη. Ο 48χρονος της επιτέθηκε, μαχαιρώνοντάς την 28 φορές.

Τη 45χρονη γυναίκα βρήκαν νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, τα άτομα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα της 35χρονης.

Ο Τηλέμαχος Πανταγάκης πάλεψε με τον 48χρονο δράστη και προσπάθησε να τον αφοπλίσει, δέχτηκε όμως και εκείνος χτυπήματα με το μαχαίρι και τραυματίστηκε  σοβαρά.

Από το μένος του 48χρονου δεν γλίτωσε ούτε η 35χρονη ενοικιάστρια, η οποία κατάφερε να σωθεί την τελευταία στιγμή, όταν κρύφτηκε στο μπάνιο του διαμερίσματός της.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook