Στην εντατικοποίηση των ελέγχων το αμέσως επομενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν οι αρμοδίες υπηρεσίες στα Χανιά, προκειμένου να περιοριστεί το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Νόμο 3730/2008 όπως αυτός έχει τροποποιηθεί με τον Νόμο 3868/2010 ορίζεται ότι από 01-09-2010 Απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους.

(α) σε όλους τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους που χρησιμοποιούνται για παροχή εργασίας …

(β) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος …

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο το ύψος του οποίου  κυμαίνεται από 50 έως 500 €. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών που ανέχεται την παραβίαση της απαγόρευσης επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 €. 

Από τον έλεγχο των αρμόδιων Υπηρεσιών διαπιστώνεται ότι η τήρηση της απαγόρευσης είναι πλημμελής και τα περιστατικά εντοπισμού καπνιστών εντός των χώρων αυτών τείνουν να καταστούν συχνό φαινόμενο. 

Η Περιφερειακή  Ενότητα  Χανίων θέλει να υπενθυμίσει  στους πολίτες και στους υπευθύνους επιχειρήσεων και φορέων την υποχρέωση τους στην τήρηση της Νομοθεσίας για την απαγόρευση του καπνίσματος και να γνωστοποιήσει ότι οι έλεγχοι των αρμοδίων Υπηρεσιών θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κοινού από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.