Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά  να αναβαθμιστεί αντί να καταργηθεί το Γραφείο Π.Ε Ηρακλείου Κρήτης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται σχέδιο Νέου Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  με το οποίο καταργείται το Γραφείο Π.Ε Ηρακλείου Κρήτης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή, το τμήμα ανατολικής Κρήτης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 377/15-02-17 έγγραφο του,  καταγγέλλει την κατάργηση του εν λόγω γραφείου ενώ ζητά τη διατήρηση λειτουργίας και την αναβάθμιση του Γραφείου Εναλίων Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, με διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του για ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης.

Επειδή η Περιφέρεια Κρήτης έχει ζητήσει την ενίσχυση του γραφείου σε στελεχικό δυναμικό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζει και

επειδή η θέση της  Κρήτης στο χάρτη, από μόνη της επιβάλλει τη σύσταση Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης και Νήσων Νοτίου Αιγαίου.

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:       

 

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να παραμείνει σε λειτουργία και να αναβαθμιστεί το Γραφείο Π.Ε Ηρακλείου Κρήτης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων;
Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να στελεχωθεί περαιτέρω το Γραφείο Π.Ε Ηρακλείου Κρήτης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζει;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook