Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 15:45 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –  Πρόγραμμα Καλλικράτης), είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

Γ. Απάντηση σε ερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ.:

α) Σπυρόπουλου Γεώργιου με θέμα: «Μετεγκατάσταση ΤΑΕ Μεσσαράς»

β) Ανηψητάκη Αντώνιου με θέμα: «Ανάδειξη της Σπιναλόγκας σε Μνημείο της UNESCO»

γ) Ανηψητάκη Αντώνιου με θέμα: «Διαχείριση των Απορριμμάτων, των Υγειονομικών αποβλήτων και τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας»

1. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1.1 Ένταξη έργων/κλπ στο Σχέδιο Δράσης ΠΚ/ΠΕ, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ κα Δασκαλάκη Χρυσούλα).

1.2 Κατάρτιση Προϋπολογισμού των τομέων Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών Ενοτήτων για το έτος 2017, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 27006/06-02-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας ΠΚ.

– (Εισηγητές ο εντεταλμένος ΠΣ στον τομέα Αθλητισμού κ. Συριγωνάκης Νίκος και ο εντεταλμένος ΠΣ στον τομέα Πολιτισμού κ. Φασουλάκης Κώστας).

1.3 Έγκριση Κοινωνικού Προγράμματος Περιφέρειας Κρήτης έτους 2017, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας ΠΚ.

– (εισηγητής ο εντεταλμένος ΠΣ στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαμβακάς Λάμπρος)

2. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

2.1 Έγκριση κυκλοφοριακής σήμανσης παράδρομο SR9 στα πλαίσια του έργου: ‘’Δρόμος συνδετήριου άξονα των δρόμων Ηράκλειο –Βιάννος και Χουδέτσι –Πύργος’’ 3ο υποέργο (1o υποέργο όπως εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020): κατασκευή του δρόμου συνδετήριου άξονα των δρόμων Ηράκλειο –Βιάννος και Χουδέτσι – Πύργος ‘’, Αναδόχου:‘’ Κ/Ξ ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. – ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.’’, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 26632/06-02-2017 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου.

– (εισηγητής ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών ΠΚ κ. Παπαδάκης Γεώργιος).

3. ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

3.1 Έγκριση Συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης στον υπό ίδρυση Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εδαφικής Συνεργασίας για την Κυκλική Οικονομία στα Νησιά της Μεσογείου, με έδρα την Κρήτη, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ.

  – (εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ κα Χατζηγιάννη Ελένη).

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook