Διαδοχικές συναντήσεις σε Υπουργεία στην Αθήνα για θέματα παιδείας-εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολιτικής προστασίας, ανάπτυξης, κ.α. είχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι για θέματα ενίσχυσης των δομών παιδείας του Δήμου και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, Εξωτερικών και Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Επίσης ο δήμαρχος είχε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη για θέματα πολιτικής προστασίας του οροπεδίου Λασιθίου όπου κυριάρχησε το θέμα της ενίσχυσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου.

Ο Δήμαρχος είχε επαφή στο ΥΠΕΞ με τον αν. Γενικό Αποδήμου Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη και συνεργασία με τον Πρόεδρο Καμπανείου Ιδρύματος Πέτρο Παπαδάκη και τέως Πρόεδρο Αντώνη Τζομπανάκη.

Ο Γιάννης Στεφανάκης στην Αθήνα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί επίσης (Υπουργείο Πολιτισμού) με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων Δημοσθένη Σβολόπουλο και τον Αρχιτέκτονα  Μιχάλη Λεφαντζή για θέματα ολοκλήρωσης των μελετών στο Δικταίο Άντρο με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη, μελέτη “master plan” για τους αρχαιολογικούς χώρους στο οροπέδιο Λασιθίου, ανάπλαση πλατείας Ευρώπης και «μονοπατιών» Δικταίου Άντρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook