Πολλά ερωτήματα για τη στάση της Αντιδημάρχου, Βαρβάρας Περράκη και του Προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Γιώργου Βαρουδάκη για την κατανομή χρημάτων προς ΜΜΕ

Μια υπόθεση με πολλές και παράξενες προεκτάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Δήμο Χανίων, με τη συμμετοχή προσώπων που μέχρι τώρα το ήθος τους και η πορεία τους δεν είχε δείξει ότι θα συμμετείχαν σε μία υπόθεση με πολλά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα η υπόθεση ξεκινάει από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ με την απόφαση με αρ. πρωτ. 2898/07-12-2016, αποφασίζει να διαφημίσει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων στην τηλεόραση, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο. 

Μετά από σχετική πρόσκληση της ΚΕΠΠΕΔΗΧ προς στα ΜΜΕ και κατάθεση σχετικών προσφορών η ΚΕΠΠΕΔΗΧ προχώρησε στη διαφημιστική καμπάνια, η οποία διήρκησε από τις 07/12/16 έως και τις 10/01/17. 

Ωστόσο, στην όλη διαδικασία κατανομής του διαθέσιμου ποσού προς τα ΜΜΕ, υπάρχουν πολλά θολά σημεία. Όπως φαίνεται το ύψος των χρημάτων που μοιράστηκε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ έγινε με διαδικασίες που δεν γνωρίζουμε μέχρι τώρα, ενώ και κάποια άλλα αποκλείστηκαν εντελώς. 

Η υπόθεση όμως δεν σταματάει εδώ. Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαφημιστική καμπάνια, η οποία να θυμίσουμε ότι έληγε στις 10/01/17, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ προχώρησε στις 29/12/16 στην εξόφληση της οφειλής της σε συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης, την ώρα που τα υπόλοιπα ΜΜΕ ενημερώθηκαν ότι θα εξοφληθούν τον μήνα Φεβρουάριο, δηλαδή δύο μήνες αργότερα.

Η στάση της Αντιδημάρχου και του Προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ

Το Flashnews.gr, ψάχνοντας τη διαδικασία του διαγωνισμού μέσα από την «Διαύγεια» και αφού διαπίστωσε όλες αυτές τις περίεργες και ίσως και παράνομες αποφάσεις, απευθύνθηκε στην κ. Β. Περράκη και τον κ. Γ. Βαρουδάκη, προκειμένου να ζητήσει τον φάκελο του διαγωνισμού.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ήταν πειστικές, ενώ από την Τετάρτη 08/02/17 που καταθέσαμε το αίτημα για την παράδοση του φακέλου του διαγωνισμού, η κυρία Περράκη αλλά και ο κύριος Βαρουδάκης έχουν σκαρφιστεί πολλές δικαιολογίες για να αποφύγουν να παραδώσουν τον φάκελο μίας ανοιχτής διαδικασίας με στοιχεία που πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα σε οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Αντιδημάρχου η όλη διαδικασία είναι νόμιμη. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει η κυρία Περράκη κατά  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα ποσά διανεμήθηκαν με βάση τη δυναμική του κάθε μέσου, αλλά σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «δώσαμε ό,τι μας ζήτησαν», πέφτοντας ουσιαστικά σε αντιφάσεις για το αν δόθηκαν τα ποσά με αντικειμενικά κριτήρια.

Βέβαια, η μη παράδοση του φακέλου του διαγωνισμού πιθανόν να υποκρύπτει πολλά αφού αν η διαδικασία είχε γίνει με αντικειμενικούς όρους, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα να δοθεί και ο φάκελος.

Η θέση του Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα

Ο Δήμαρχος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του φάνηκε να μην έχει διάθεση να ξεδιαλύνει το τοπίο και με αυτόν τον τρόπο εκτίθεται άμεσα αφού συμμετέχει στην προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.  

Υπάρχει και δεύτερη παρόμοια περίπτωση

Η υπόθεση ωστόσο δεν σταματάει εδώ, σε λίγες ημέρες θα υπάρξει και δεύτερο ρεπορτάζ, όπου για μία ακόμα φορά η Αντιδήμαρχος, Βαρβάρα Περράκη και ο Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Γιώργος Βαρουδάκης εμπλέκονται σε μία ακόμα υπόθεση που επίσης έχει παράξενες διαδρομές χρήματος και πολλά θολά σημεία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook