Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εντατικοποιήσουν του ελέγχους για το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Χανιά μας ενημερώνει η αντιπεριφέρεια.

Καταρχάς, για να εντατικοποιηθεί κάτι πρέπει πρώτα να υπάρχει και μετά να το εντείνεις. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει καν, άρα το ορθότερο θα ήταν να μας πουν ότι θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι στα Χανιά.

Φταίει ο ελεγκτής…

Και περνάμε στην ουσία. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν οι αρχές; Για να σταματήσει το κάπνισμα στις καφετέριες και τα μπαρ των Χανίων, από τη στιγμή που ο Έλληνας μάλλον θέλει από πάνω του κάποιον με μαστίγιο να τον ελέγχει, πρέπει να υπάρχουν συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι και τιμωρίες.

Δεν γίνεται δουλειά με αποσπασματικές ενέργειες, εν είδει πυροτεχνήματος για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια.

Δεν γίνεται δουλειά όταν ο ελεγκτής θα “κλείσει το μάτι” και θα τη χαρίσει στον ελεγχόμενο που και αυτός μια επιχείρηση έχει για να ζήσουν τόσα στόματα κτλ κτλ.

Δεν γίνεται δουλειά με τα μικρά γυάλινα δοχειάκια που αντικαθιστούν τα τασάκια, τάχα μου δήθεν για να μην το αντιληφθεί ο ελεγκτής.

φταίει ο καταστηματάρχης…

Και κυρίως δεν γίνεται δουλειά όταν ένας καταστηματάρχης χαλάσει την πιάτσα. Το πρώτο χρονικό διάστημα μπαρ και καφετέριες στα Χανιά είχαν προσπαθήσει να εφαρμόσουν την απαγόρευση. Όταν άρχισε η μουρμούρα από τους πελάτες που ήθελαν να καπνίσουν, άρχισαν να γίνονται ελαστικοί για να μην χάσουν τους πελάτες.

Τους πελάτες όμως δεν τους χάνεις όταν όλοι τηρούν τον νόμο. Οι καπνιστές πελάτες φεύγουν μόνο όταν έχουν να πάνε κάπου αλλού που δεν τηρείται ο νόμος. Αν είχαν όλοι οι καταστηματάρχες στα Χανιά ενιαία αντιμετώπιση στο θέμα, οι πελάτες θα αναγκάζονταν να προσαρμοστούν εκ των πραγμάτων αφού όπου και να πήγαιναν το κάπνισμα θα απαγορευόταν.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια εστιατόρια ακόμα στα Χανιά, τα οποία τηρούν την απαγόρευση, μέχρι να ψιλοαδειάσει το κατάστημα και μετά από πολύ “κλάψα” να ανάψει το τσιγάρο του κάποιος τελευταίος εναπομείναν καπνιστής πελάτης. Για μπαρ και καφετέριες, προσωπικά δεν έχω βρει καμία στα Χανιά να τηρεί την απαγόρευση.

φταίει ο καπνιστής…

Αγαπητοί φίλοι Χανιώτες καπνιστές ξέρουμε δεν σας αρέσει και δεν δίνετε δεκάρα για τον σεβασμό προς τους άλλους. Γνωρίζω όμως αρκετούς από εσάς που έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό και μια χαρά καταφέρνατε να μην καπνίζετε εντός των καταστημάτων και να βγαίνετε έξω για το τσιγαράκι σας.

Άρα δεν είναι ότι δεν μπορείτε, αλλά ότι δεν θέλετε και το εκμεταλλεύεστε γιατί ξέρετε ότι στο μοναδικό μέρος που το “δεν θέλω” υπερέχει του “δεν μπορώ” και ακόμα περισσότερο του “δεν πρέπει” είναι η Ελλάδα.

Αξίζουν οι άλλες χώρες περισσότερο τον σεβασμό σας από ό,τι η χώρα σας;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook