Στα πλεονεκτήματα του Ηρακλείου και της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού αλλά και στον επιστημονικό, πολιτισμικό και αγροδιατροφικό τομέα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας κ. Κιθ Μόριλ στη Λότζια.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Καναδός Πρέσβης αναφέρθηκαν εξάλλου και στους παραδοσιακούς στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες καθώς χιλιάδες Έλληνες ομογενείς έχουν ως δεύτερη πατρίδα τους τον Καναδά και συμφώνησαν οι δεσμοί αυτοί να ενισχυθούν με ευρύτερες συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο στα επιστημονικά επιτεύγματα των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού καθώς έχουν αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο γεγονός για το οποίο συμφώνησε ο Πρέσβης.

Ο κ. Μόριλ τόνισε στο Δήμαρχο το ενδιαφέρον του Καναδά για επενδύσεις στο τομέα της ενέργειας,στον τουρισμό και το real estate, 

Μετά το πέρας της συνάντησης Δήμαρχος και Πρέσβης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα ενώ σε αυτή παραβρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini και η υπεύθυνη Πολιτικών και Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας του Καναδά κ. Ζωή Δελήμπαση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook