Επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα κ. Keith Morrill, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κρήτη.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συμφωνία  ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά, γνωστή ως CETA, σύμφωνα με την οποία σταδιακά θα καταργηθεί το 99% των δασμών ανάμεσα στον Καναδά και της χώρες της Ε.Ε. και παράλληλα θα προαχθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

O Καναδός διπλωμάτης ενθάρρυνε τους Κρήτες που επιχειρούν στον τομέα υπηρεσιών  ΙΤ/ software να εξοικειωθούν με τους Καναδέζικους κρατικούς διαγωνισμούς προμηθειών, καθώς το τοπίο στον τομέα αυτόν αλλάζει προσελκύοντας περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρίες να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον Καναδά με υψηλά περιθώρια κέρδους.

Ο κ. Αλιφιεράκης ενημέρωσε τον κ. Morrill για τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου και για τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με στόχο τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Εκτενής αναφορά έγινε και για το νέο εξειδικευμένο blog του Επιμελητηρίου Ηρακλείου exports.ebeh.gr, που παρέχει ουσιαστική βοήθεια και τροφοδοτεί κάθε ενδιαφερόμενο με πληροφορίες σχετικά με τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις, για το οποίο ο κ. Morrill δεσμεύτηκε οτι το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας του Καναδά θα τροφοδοτεί με μελέτες, έρευνες αγοράς, οικονομικά στοιχεία, θέματα κουλτούρας καταναλωτή, αλλά και επιχειρηματική στρατηγική και στρατηγική μάρκετινγκ για τον Καναδά, καθώς και ζητήσεις και προσφορές προϊόντων, στοχεύοντας σε αμοιβαίες συναλλαγές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook