Τελευταία ενημέρωση 15:02

Σε ήρεμο κλίμα η συνάντηση του Υφυπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων με εκπροσώπους φορέων στο Ηράκλειο – Τα θέματα που θίχτηκαν

Το ασφαλιστικό, η μαύρη εργασία, η «μαθητεία» στα ξενοδοχεία, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος με εκπροσώπους φορέων.

Μετά την χθεσινή επεισοδιακή ομιλία στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, η συνάντηση με εκπροσώπους  από ΟΕΒΕΝΗ,  ΕΒΕΗ, Οικονομικό Επιμελητήριο, φαρμακοποιούς , φοροτεχνικούς , δικηγόρους και εμπόρους, κύλησε σε ήρεμο κλίμα και θίχτηκαν αρκετά ζητήματα.

Ο κ.Πετρόπουλος είπε πως σε ότι αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις που αγγίζουν τις 100.000, αυτές θα έχουν εκκαθαριστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Δέχτηκε σκληρή κριτική για το θέμα της μαύρης εργασίας, για την οποία υποσχέθηκε ενίσχυση των ελέγχων και πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Για το νέο ασφαλιστικό είπε, πως το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώνουν μειωμένες εισφορές, κάτι που αναγνώρισαν οι παρευρισκόμενοι.

Όμως του επεσήμαναν ότι είναι άδικο το 20% να επωμιστεί τις υπέρογκες αυξήσεις.

Επίσης ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα της «μαθητείας» στα ξενοδοχεία, όπου – ως γνωστόν – απασχολούνται και αλλοδαποί ως «μαθητευόμενοι» με πενιχρές αμοιβές και σε βάρος της απασχόλησης των ξενοδοχουπαλλήλων.

Εκείνο που ζητήθηκε από τον κ.Πετρόπουλο είναι να υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των «μαθητευομένων» κάτι που υποσχέθηκε πως θα το κοιτάξει.

Παράλληλα ο Υφυπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να του στείλουν τις προτάσεις που έχουν προκειμένου να αποτελέσουν βάση συζήτησης για την εξεύρεση λύσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook