Με ευλάβεια τελέστηκε σήμερα Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου η επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Οι αστυνομικοί που χάθηκαν από τη ζωή την ώρα του καθήκοντος τιμώντας πιστά τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα και το Σύνταγμα, υπερασπιζόμενοι μέχρι την τελευταία ρανίδας του αίματος τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ελευθερία για χάρη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη χώρα, τιμήθηκαν σήμερα σε τελετή.

Στο πλαίσιο της σεμνής αυτής τελετής κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων της Δ.Α. Ηρακλείου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των νεκρών συναδέλφων μας από τον βουλευτή του Σύριζα κ. Βαρδάκη Σωκράτη, τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Αυγενάκη Ελευθέριο, τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης κ. Κεγκέρογλου Βασίλειο, τον εκπρόσωπο του Ευρωβουλευτή κ. Κεφαλογιάννη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Ηρακλείου Αντιδήμαρχο κ. Παττακό Μαρίνο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο κ. Κανακουσάκη Ιωσήφ, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης κ. Καρακούδη Στυλιανό, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Πικράκη Γεώργιο, την Γεν. Γραμματέα της I.P.A. Ηρακλείου κ. Φλουρή Έφη, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων «Ο Τάλως» κ. Ουρανό Νικόλαο καθώς και από τους συγγενής των θυμάτων συναδέλφων μας. 

Στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυναν μετά το πέρας της λιτής αυτής τελετής τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου αναφέρθηκαν στην επιτακτική ανάγκη της αναγνώρισης από την πολιτεία του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου, δίνοντας τέλος την ευχή το νέο έτος να κυλήσει αναίμακτα για την όλη την αστυνομική οικογένεια.