Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εσπερίδα που διοργανώνει για την παρουσίαση του μαθητικού του  προγράμματος  για το 2017,  στo Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εσπερίδα που διοργανώνει για την παρουσίαση του μαθητικού του  προγράμματος  για το 2017,  στo Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, ώρα 7 μμ. Το πρόγραμμα των φετινών εκπαιδευτικών πεζοποριών είναι θεματικό και έχει τίτλο Οι δρόμοι του νερού:  Πεζοπορώντας στις διαδρομές του νερού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. 
Εισηγητές 

Παπαματθαιάκης Χάρης (Γενικός Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α.Η) « Η ύδρευση του Ηρακλείου από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα»

Σφακάκη Αθηνά ( Ξεναγός) «Δίκτυο εισόδου και εξόδου του νερού στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού» 

Για το ΔΣ 
Ο πρόεδρος 
Γιώργος Αναγνωστόπουλος 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα 

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών για μαθητές/τριες Α/θμιας & Β/θμιας Εκ/σης.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρονται εντελώς δωρεάν στην Σχολική Κοινότητα του Ηρακλείου ( μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς & γονείς που τους/τις συνοδεύουν. 
Ποια είναι  τα περάσματα του νερού μέσα στη Φύση στην πορεία του χρόνου; Ποιος ο ρόλος του νερού στην Ιστορία της ανάπτυξης των ανθρώπινων κοινωνιών;  Πως αλλάζουν τα φυσικά περάσματα του νερού ιστορικά μέσα από  την ανάπτυξη της τεχνολογίας και πως αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν το φυσικό τοπίο και τον πολιτισμό των ανθρώπων; Ποιος   ο ρόλος του νερού στην διαχρονική ανάπτυξη του Ηρακλείου;  Αυτά είναι μερικά από τα  ερωτήματα που οι μαθητές/τριες  θα διερευνήσουν κατά την διάρκεια των πεζοποριών. 
Επιστημονικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι: Παπαματθαιάκης Χάρης ( Γενικός Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α.Η ) Κρυσταλλία Σηφακάκη (MS μηχανολόγος –μηχανικός, διδάσκουσα στο ΤΕΙ- υπάλληλος Δ.Ε.Υ.Α.Η) , Αλέξανδρος Πρατικάκης ( αρχαιολόγος), Αθηνά Σφακάκη (ξεναγός) 

Το πρόγραμμα  θα υλοποιηθεί τις παρακάτω ημερομηνίες: 
Σάββατο, 11 Μαρτίου:  Διαδρομές νερού στο Μινωϊκό Παλάτι της Κνωσού 
Σάββατο, 8 Απριλίου:  Διαδρομές νερού στο  Υδραγωγείο της  Αρχαίας Λύκτου
Σάββατο, 13 Μαϊου:  Διαδρομές νερού στον υδαταγωγό Μοροζίνι 
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου:  Διαδρομές νερού στις πηγές του Ψηλορείτη 
Σάββατο, 4 Νοεμβρίου: Διαδρομές νερού στο  Δάσος της Κέρης
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου:  Διαδρομές νερού στο Φράγμα του Αποσελέμη