Σε συνάντηση των προεδρείων των Εργατικών Κέντρων Κρήτης αποφασίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο των επόμενων ημερών για τους εργαζόμενους, καθώς και η πρόταση στις Διοικήσεις για κήρυξη πανεργατικής απεργίας στην Κρήτη στις 8 Μαρτίου - Εκείνη την ημέρα έχει προγραμματισθεί αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 16:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία των Προεδρείων των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων Κρήτης και μελών του Συντονιστικού των αγροτών Κρήτης.

Στη συνάντηση τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων Κρήτης αποφάσισαν αρχικά, το διεκδικητικό πλαίσιο των επόμενων ημερών που αφορά τους εργαζόμενους ( Μαθητεία, Ταμείο Ανεργίας, Ενίσχυση ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ – Συντάξεις, κατάθεση μισθοδοσίας μέσω τραπέζης, καταβολή συντάξεων, ελάχιστο προσωπικό επιχειρήσεων).

Επίσης αποφασίστηκε η στήριξη στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και στήριξη  του πρωτογενή τομέα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με το χώρο της εργασίας. Κατόπιν τούτου τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων Κρήτης θα μετέχουν στο Συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη 2017 στην Αθήνα, ενώ θα τεθεί πρόταση στις Διοικήσεις για προκήρυξη Πανεργατικής Απεργίας στις 8 Μάρτη σε όλη την Κρήτη,  με σκοπό τη δυνατότητα μετακίνησης των εργαζομένων που επιθυμούν να συμμετέχουν.


Η ανακοίνωση της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών

"Έχοντας ως γνώμονα τη νέα εποχή που ξεκινά με την εφαρμογή των επαχθών νομοθετημάτων( που αφορούν σε ασφαλιστικό και φορολογικό ) και που συνεπάγεται την πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας, θα εξαντλήσουμε κάθε μορφή αγώνα.

Τα αντιπαραγωγικά μέτρα με τις βαριές εισπρακτικές ρυθμίσεις που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται χτυπούν την παραγωγική διαδικασία και εξοντώνουν τους παραγωγούς, τους εργαζομένους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις βγαίνουν εκτός παραγωγής καθώς δεσμεύεται το 60-80 % των εισοδημάτων μας που καλούμαστε να καταβάλλουμε για φόρους και εισφορές. 

Όλο και περισσότεροι οδηγούνται στις ουρές για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Όλο και περισσότεροι δίνουν τέρμα στη ζωή τους μη μπορώντας να ζουν με τσαλακωμένη αξιοπρέπεια. Είμαστε περήφανος λαός  και αυτοί φρόντισαν  με τα μέτρα τους να μας υποτάξουν, να κατασπαράξουν πρώτα εμάς και να καρπωθούν έπειτα τη γη μας που με τόσο αγώνα και ιδρώτα καλλιεργούμε.

Οι περήφανοι γερόντοι μας, που σήκωσαν πολλές φορές ανάστημα στους κατακτητές, που αψήφησαν το κρύο και την πείνα και πολέμησαν στα βουνά, σκύβουν πια το κεφάλι ντροπιασμένοι γιατί δε μπορούν πλέον να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Αν αυτούς τους γερόντους, τους βοηθούσαν  τα κουρασμένα τους πόδια,  και δεν πονούσαν τα ροζιασμένα χέρια τους, θα οδηγούσαν αυτοί ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ  να κάνουμε.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ πια να παρακολουθούμε αμέτοχοι τα γεγονότα από τους καναπέδες.

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ,
ΤΟ  ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ  ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ 
ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ      

ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ
Ελάτε να γίνουμε μία γροθιά, να αγωνιστούμε και να εξαντλήσουμε κάθε  μορφή αγώνα κατά των μέτρων αυτών εναντια του συνόλου του Ελληνικού λαού, για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε  τη γη μας και να συντηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας.

Η μάχη πρέπει να δοθεί στην Αθήνα, στις 08/03/2017 (αναχώρηση στις 07/03/2017, από τα λιμάνια της Κρήτης) εκεί που ζουν χιλιάδες απελπισμένοι που μπορούν να έρθουν μαζί μας, να αποκτήσει ο αγώνας μας καθολικό νόημα και σημασία.
Να εκθέσουμε τα αιτήματά μας και να μην υποχωρήσουμε μέχρι να αποσυρθούν αυτά τα μέτρα".