ΠΦΠΟ: "Εισαγγελική εντολή απομάκρυνσης  υπερήλικων αδέσποτων ζώων , που χρόνια διαβιώνουν  στα  δύο νοσοκομεία του  Ηρακλείου. Μια εντολή ακραία και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς"

Ανοιχτή επιστολή για την εντολή απομάκρυνσης των αδέσποτων από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου εξέδωσε η Πανελήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Στην ανακοίνωση της ΠΦΠΟ αναφέρεται:

"Η Ομοσπονδία μας τάσσεται στο πλευρό των πολιτών εκείνων που ζητούν απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και τον Δήμο να αναστείλουν  την  εισαγγελική εντολή  καθώς και την εκτέλεσή της, βάσει της οποίας ήδη έχουν απομακρυνθεί ορισμένα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, πολλά εκ των οποίων υπερήλικα , που επί χρόνια διαβιούσαν  χωρίς να έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα ,  στο χώρο του Βενιζέλειου νοσοκομείου και του  ΠΑΓΝΗ  .

https://secure.avaaz.org/el/petition/Dimo_kai_Eisaggelia_Protodikon_Irakleioy_Kritis_Anastoli_eisaggelikis_entolis_kai_epistrofi_yperilikon_adespoton_sto_PAG/

Φυσικά και γνωρίζουμε , ότι η νομοθεσία απαγορεύει την διαβίωση των αδέσποτων  στα νοσοκομεία  , όπως γνωρίζουμε επίσης οτι η απομάκρυνσή τους θα έπρεπε να  είχε γίνει όταν αυτά εμφανίστηκαν εκεί και όχι μετά από  τόσα χρόνια , που ζουν εκεί  , φροντίζονται και δεν ενοχλούν κανένα .

Διότι η  απομάκρυνσή τους και η  τοποθέτησή τους αλλού τώρα ισοδυναμεί με τον βέβαιο θάνατό τους  , γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προστασία των ζώων , που επιδιώκει ο νόμος , αλλά και το αξιακό σύστημα που θα πρέπει σαν κοινωνία να μας διέπει .

Ζητάμε λοιπόν την άμεση επιστροφή τους στο χώρο τους αφενός και αφετέρου  επισημαίνουμε , ότι την πλήρη ευθύνη  και ηθική αυτουργία  σε ενδεχόμενο  θάνατό τους  από τροχαίο ή δηλητηρίαση θα την έχουν αυτοί που  απαίτησαν ,εξέδωσαν και υλοποίησαν την  στερούμενης ηθικής υπόστασης εντολή  .

Αναρωτιόμαστε επίσης τι έχουν  κάνει διαχρονικά  η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και οι διάφορες Διοικήσεις των νοσοκομείων Ηρακλείου για να αποτρέψουν την καθημερινή εγκατάλειψη ζώων στα νοσοκομεία  , ώστε να μην καταφεύγουν σε εντολές άκαιρες και ακραίες εις βάρος των ζώων  και αν έχουν υπόψη τους , ότι και τα ζώα είναι έμβια  αυτού του πλανήτη και μάλιστα απολύτως συναισθανόμενα και εξαρτώμενα από τον άνθρωπο και όχι αντικείμενα για να τα πετάμε , όποτε και όταν  θέλουμε .

Η ζωή  είναι μια , μοναδική και πολύτιμη για κάθε πλάσμα η δε φύση δεν έκανε και δεν κάνει διακρίσεις."