Ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΚ έτους 2016

Ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα «Απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΚ έτους 2016», πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στο πλαίσιο της συνεδρίασης τόνισε πως "ο σχεδιασμος για τον ΒΟΑΚ προχωρά όπως έχουμε από την αρχή πει, με ρήτρα διαθεσιμότητας", ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα μεγάλα έργα που θα γίνουν στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο Περιφερειάρχης το επόμενο διάστημα θα γίνουν τρία μεγάλα έργα για τον σχεδιασμό διαχείρησης  απορριμμάτων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 70 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης θα γίνουν 450 βελτιώσεις σε σημεία του οδικού δικτύου του νησιού με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ

Ταυτόχρονα θα δοθούν 120 εκατ. ευρώ για οδικά έργα και 20 ακόμη εκατ. ευρώ για τον ΒΟΑΚ στη Γεωργιούπολη Καβρού και την Αγία Πελαγία.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε και στις ζημιές λόγω των καιρικών φαινομένων στα Χανιά, τονίζοντας πως θα δοθούν άμεσα οι εγκρίσεις για να χρηματοδοτηθούν τα έργα αποκατάστασης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι υπογραφές για τη δημοπράτηση των πρώτων έργων θα πέσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Τέλος ο Περιφερειάρχης στάθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας με τους δήμους του νησιού τονίζοντας πως είναι η καλύτερη δυνατή.

Αναλυτικά ο απολογισμός του Περιφερειάρχη εδώ.


Στη συνέχεια και συγκερκιμένα στις 15:45 το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης θα συνεδριάσει με τα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -  Πρόγραμμα Καλλικράτης):

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

Γ. Απάντηση σε ερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ.:

α) Σπυρόπουλου Γεώργιου με θέμα: «Μετεγκατάσταση ΤΑΕ Μεσσαράς»

β) Ανηψητάκη Αντώνιου με θέμα: «Ανάδειξη της Σπιναλόγκας σε Μνημείο της UNESCO»

γ) Ανηψητάκη Αντώνιου με θέμα: «Διαχείριση των Απορριμμάτων, των Υγειονομικών αποβλήτων και τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας»

1. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1.1 Ένταξη έργων/κλπ στο Σχέδιο Δράσης ΠΚ/ΠΕ, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ.

- (εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ κα Δασκαλάκη Χρυσούλα).

1.2 Κατάρτιση Προϋπολογισμού των τομέων Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών Ενοτήτων για το έτος 2017, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 27006/06-02-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας ΠΚ.

- (Εισηγητές ο εντεταλμένος ΠΣ στον τομέα Αθλητισμού κ. Συριγωνάκης Νίκος και ο εντεταλμένος ΠΣ στον τομέα Πολιτισμού κ. Φασουλάκης Κώστας).

1.3 Έγκριση Κοινωνικού Προγράμματος Περιφέρειας Κρήτης έτους 2017, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας ΠΚ.

- (εισηγητής ο εντεταλμένος ΠΣ στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαμβακάς Λάμπρος).

1.4  Στρατηγικός Σχεδιασμός Αντιπεριφέρειας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης. Πρόγραμμα «Αμάλθεια». Ενδυνάμωση και Δικτύωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και προσχολικής αγωγής, εκπροσώπων φορέων και συλλογικοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.

- (εισηγητής ο Αντπεριφερειάρχης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ Παναγιώτης Σημανδηράκης).

2. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

2.1 Έγκριση κυκλοφοριακής σήμανσης παράδρομο SR9 στα πλαίσια του έργου: ‘’Δρόμος συνδετήριου άξονα των δρόμων Ηράκλειο –Βιάννος και Χουδέτσι –Πύργος’’ 3ο υποέργο (1o υποέργο όπως εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020): κατασκευή του δρόμου συνδετήριου άξονα των δρόμων Ηράκλειο –Βιάννος και Χουδέτσι – Πύργος ‘’, Αναδόχου:‘’ Κ/Ξ ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. - ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.’’, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 26632/06-02-2017 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου.

- (εισηγητής ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών ΠΚ κ. Παπαδάκης Γεώργιος).

3. ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

3.1 Έγκριση Συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης στον υπό ίδρυση Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εδαφικής Συνεργασίας για την Κυκλική Οικονομία στα Νησιά της Μεσογείου, με έδρα την Κρήτη, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ.

  - (εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ κα Χατζηγιάννη Ελένη).