Με καταρτιζόμενους του τουριστικού τομέα είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, κα Μαρία Λιονή, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στις δομές του παραρτήματος ΚΕΚΑΠΕΡ στα Μυσσίρια. 

Την τρέχουσα περίοδο υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται  επτά (7) προγράμματα κατάρτισης, στα οποία συμμετέχουν 166 εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, σε συνεργασία με την  Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στο πλαίσιο του ΛΑΕΚ 1-25/ΟΑΕΔ.  

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έρχονται να καλύψουν διαγνωσμένες εκπαιδευτικές ανάγκες  και στοχεύουν στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων με στόχο τη βελτίωση του εργασιακού προφίλ των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα.
Ειδικότερα οι καταρτιζόμενοι συμμετείχαν και συμμετέχουν σε προγράμματα που εξειδικεύονται σε:

1.Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – HACCP

2.Αγγλική ορολογία στην εξυπηρέτηση πελατών

3.Υγιεινή και Ασφάλεια, Τροφίμων και Εργασίας

4.Παραδοσιακή κουζίνα – Μαγειρική

5.BARΤENDER–SERVIS 

6.Στέλεχος υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων

7. Γαλλικά τουριστική ορολογία 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και να μοιραστεί μαζί τους το ενδιαφέρον τους για συνεχή βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων τους, που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου  εργασιακού προφίλ. Επιπρόσθετα, είχε τη δυνατότητα να ακούσει από πρώτο χέρι τις εντυπώσεις τους σχετικά με το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης και τα  προγράμματα, στα οποία ενδιαφέρονται να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται. 

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης στην επίσκεψη συνόδευαν τα στελέχη του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ., κ. Πίτερης Χαράλαμπος, Διευθυντής Κατάρτισης και κ. Νικολουδάκης Γεώργιος, υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης, ενώ από την πλευρά του δικαιούχου φορέα  η Γραμματέας κα Άργη Περάκη  και   ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Μανόλης Περάκης, ο οποίος  χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: 

«Αντιλαμβανόμενοι και συμμεριζόμενοι την ανάγκη των εργαζομένων  για συνεχή βελτίωση, από το 2011, έχομε ξεκινήσει μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία με το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου έχοντας διεκδικήσει συνολικά 34 προγράμματα, στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα διαφόρου εκπαιδευτικού επιπέδου και εθνικότητας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, προκειμένου οι εργαζόμενοί  μας να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του τουριστικού τομέα» 

Η Αντπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή,  επεσήμανε  ιδιαίτερα την πολυετή συνεργασία των τριών φορέων του Ρεθύμνου, που επισφραγίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ανοικτό χαρακτήρα συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τους φορείς της Κρήτης και σημείωσε ότι: «Η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει με αμείωτο ρυθμό στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από τα διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά προγράμματα και σε συνεργασία με φορείς, που στοχεύουν στην ουσιαστική αναβάθμιση των ικανοτήτων των εργαζομένων, πάνω στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέσα από τις δράσεις προώθησης και προβολής για τη νέα τουριστική περίοδο είναι πολύ θετικά, αποδεικνύοντας ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ισχυρό και ασφαλές τουριστικό προορισμό. Τέλος, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του εκπαιδευτικού της φορέα θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό να διεκδικεί και να υλοποιεί προγράμματα». Τέλος συνεχάρη τους συμμετέχοντες στα προγράμματα, διότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τους συναδέλφους τους, αλλά και για τα ίδια τους  τα παιδιά,   δείχνοντας  το δρόμο  της συνεχούς αναζήτησης της γνώσης». 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook