Θα παρουσιαστούν τα βασικά αποτελέσματα της μελέτης Ενεργειακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, 2017 και ώρα 12:00 μ., θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), αίθουσα Επίκουρος, η 3η “Συνάντηση Εργασίας τοπικών φορέων” εμπλεκομένων στον τομέα της Ενέργειας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου “Προώθηση των Κτιρίων με μηδενικές εκπομπές CO2, λόγω της χρήσης ενέργειας σε αυτά/ZEROCO2 – INTERREG EUROPE, http://www.interregeurope.eu/zeroco2”. 

Το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ανάπτυξης και συνεργασίας INTERREG EUROPE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Συντονιστής του έργου, το οποίο άρχισε τον Απρίλιο του 2016 και τελειώνει το Μάρτιο του 2020, είναι το Ενεργειακό Γραφείο του Ποντρέιβ της Σλοβενίας ενώ συμμετέχουν εκτός από το ΜΑΙΧ, η Περιφέρεια Μολίσε της Ιταλίας, το Πανεπιστήμιο της Μάλτας, ο Δήμος του Κάουνας της Λιθουανίας, ο Οργανισμός Θερμόπολις της Φινλανδίας, ο Οργανισμός ΑΒΙΤΕΜ της Γαλλίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας της Γερμανίας.

Το έργο, που πραγματεύεται τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα κτίρια, λόγω της χρήσης ενέργειας σε αυτά, αφορά ένα θέμα αιχμής της Ευρωπαϊκής πολιτικής τα τελευταία χρόνια καθώς σχετίζεται άμεσα με την κλιματική αλλαγή. 

Κεντρικός ομιλητής στη συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας είναι ο κ Μίλτος Ασλάνογλου, τ. Αντιπρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του ΕΜΠ - (E3M-Lab) για τη μελέτη Ενεργειακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος θα αναφερθεί στα κύρια αποτελέσματα της μελέτης αυτής που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Περιφέρειας.