To ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, το ακριτικό Καστελλόριζο, «τρέχει» με υπερυψηλές ταχύτητες internet σταθερής και κινητής COSMOTE.

Με την εφαρμογή της πρωτοποριακής ασύρματης τεχνολογίας IP Trunk για τη διασύνδεση απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών, οι κάτοικοι, οι επιχειρήσεις, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού απολαμβάνουν πλέον ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps στη σταθερή και 4G+ στην κινητή. 

Η εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας IP Trunk από την COSMOTE, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη NOKIA, «εκτοξεύει» τις ταχύτητες, με τις οποίες συνδέεται ασύρματα το Καστελλόριζο με τη  Ρόδο, σε σχεδόν 1Gbps. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του δικτύου κορμού, ενισχύεται η κάλυψη, η απόδοση και η ταχύτητα των Δικτύων Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής COSMOTE. Πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Καστελλόριζου να απολαμβάνουν υπηρεσίες όπως live video streaming και τηλεοπτικό περιεχόμενο high definition μέσω internet. Πολλά είναι τα οφέλη και για τις επιχειρήσεις που μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις υψηλές ταχύτητες σταθερού και mobile internet για την ανάπτυξή τους. 

Η ασύρματη διασύνδεση Καστελλόριζου-Ρόδου, μήκους 150χλμ., είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη και μία από τις πιο απαιτητικές ασύρματες διασυνδέσεις μεγάλης χωρητικότητας στον κόσμο.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία IP Trunk θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή γρήγορου internet COSMOTE και σε άλλες απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας.     

Ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο επενδυτή σε υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Έχοντας ήδη επενδύσει πάνω από €2 δισ. την περασμένη εξαετία και υλοποιώντας επενδυτικό πλάνο ύψους €1,5 δισ. έως το 2020 για οπτικές ίνες και δίκτυα 4G και 4G+, ο Όμιλος ΟΤΕ φέρνει το γρήγορο internet και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, για να απολαμβάνουν οι πελάτες τις πιο προηγμένες υπηρεσίες COSMOTE, όπου κι αν βρίσκονται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook