Καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Κρήτης και ειδικά τους νέους  να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Ανοικτού Συντονιστικού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

“Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ακολουθεί την προσφιλή της τακτική να το “παίζει αντιστασιακή” ενώ διαπραγματεύεται την τιμή των υπηρεσιών υγείας” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης «Δασκαλογιάννης», αναφορικά με την πληροφορία ότι «αγκάθι» για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων παραμένει η διάθεση ασθενοφόρων και προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία, το Υπουργείο Υγείας με αυτόν τον τρόπο δεν προσπαθεί να πετύχει την ακύρωση της συμφωνίας αλλά να διαπραγματευτεί την τιμή: “Ενημερώνουμε τους πολίτες αυτού του τόπου ότι στο τέλος θα βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της όπως έκανε και με την επικύρωση της αμαρτωλής σύμβασης” 

Αναλυτικά όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης «Δασκαλογιάννης»:

Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάνης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αερολιμένων στους Γερμανούς της Fraport. Η δεύτερη μαζική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με ομιλητές τους ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Νότη Μαριά και Νίκο Χουντή είχε μαζική απήχηση και συμμετοχή. Η ολοένα αυξανόμενη συσπείρωση πολιτών στην πρωτοβουλία μας αποτελεί εγγύηση για την συνέχεια. Ιδιαίτερα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις αντιπροσωπείες πολιτών από τις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης οι οποίες συμμετείχαν στην εκδήλωση μας.
 
Το σκάνδαλο Fraport είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη και διαμόρφωση. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απάτη που έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας αλλά ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη παραχώρηση δημόσιου πλούτου ως αποτέλεσμα του εκβιασμού και της συνθηκολόγησης που επακολούθησε.
 
Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι η Γερμανική υπερχρεωμένη μητρική εταιρεία Fraport και η εγγεγραμμένη στη Κυπριακή Δημοκρατία, δεύτερη εταιρεία της κοινοπραξίας με την ονομασία Slentel Ltd εξαπάτησαν το ελληνικό δημόσιο. Όχι μόνο δεν διέθεταν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την καταβολή του ευτελούς ποσού της «επένδυσης» αλλά προφανώς είχαν καταθέσει εγγυητικές επιστολές χωρίς αντίκρισμα. Αυτό αποδεικνύεται από την πρόσφατη ανακοίνωση εξεύρεση χρηματοδότησης από ελληνικές όμως τράπεζες ή τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το ελληνικό κράτος!!! Εν ολίγοις και τους δίνουμε τα αεροδρόμια και τους πληρώνουμε για να τα πάρουν.
 
Υπενθυμίζουμε ότι  η πρωτοβουλία μας είχε εξηγήσει από την πρώτη στιγμή ότι η Γερμανική κυβέρνηση δεν ήθελε να αποκτήσει μόνο τον έλεγχο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας άλλα ήθελε ο Ελληνικός λαός να χρηματοδοτήσει και την «εξαγορά» και τις λεγόμενες «επενδύσεις».
 
Οι προηγούμενες αλλά και η παρούσα κυβέρνηση φάνηκαν ανίκανες να καταλάβουν την απάτη εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Ελλήνων πολιτών ή δεν θέλησαν συνειδητά να καταλάβουν. Ακόμα και σήμερα οι τοπικοί βουλευτές των Χανίων προσποιούνται εφόσον γνωρίζουν πολύ καλά ότι  οι Γερμανοί έχουν παραβιάσει τη σύμβαση τρεις φορές και ότι θα έπρεπε να έχουν ήδη κηρυχθεί έκπτωτοι από τον Αύγουστο του 2016.
 
Καλούμε, λοιπόν, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου τον πλήρη φάκελο προσφοράς που κατέθεσε η κοινοπραξία για να ελεγχθεί  η νομιμότητα των εγγυητικών επιστολών και να σταματήσουν να υποκρίνονται. Αν δεν το πράξουν αυτό είναι υπόλογοι απέναντι στις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες για άλλη μία φορά.
 
Οφείλουμε όμως να τοποθετηθούμε και στα δημοσιεύματα περί δήθεν «κολλήματος» της παραχώρησης των αεροδρομίων λόγω ΕΚΑΒ. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ακολουθεί τη γνωστή προσφιλή της τακτική να το «παίζει αντιστασιακή» και ότι δήθεν τα έχει βάλει με τη Fraport. Επί της ουσίας διαπραγματεύεται την τιμή των υπηρεσιών υγείας και όχι την ακύρωση της συμφωνίας εκχώρησης των αεροδρομίων στους Γερμανούς της Fraport. Ενημερώνουμε τους πολίτες αυτού του τόπου ότι στο τέλος θα βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της όπως έκανε και με την επικύρωση της αμαρτωλής σύμβασης.
 
Τέλος διευκρινίζουμε για μία ακόμα φορά ότι το «Σκάνδαλο Fraport» με τις όποιες οικονομικές διαστάσεις ήταν και είναι για μας ένα σημαντικό ζήτημα αλλά όχι το κύριο. Το κυρίαρχο για την πρωτοβουλία μας ήταν και εξακολουθεί να είναι η παραμονή του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» της Δυτικής Κρήτης και των υπολοίπων 13 περιφερειακών αεροδρομίων στα χέρια του Ελληνικού λαού με την παράλληλη αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους διαμέσου ενός Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων όπου τα κέρδη τους θα επαναεπενδύονται  για την καλύτερη προσβασιμότητα των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
 
Ο ενημερωτικός κύκλος τείνει να ολοκληρωθεί. Πολύ σύντομα οι ενέργειες της πρωτοβουλίας θα είναι δράσεις αντίστασης με στόχο την αποτροπή της πλήρους κατάληψης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» από τους Γερμανούς.
 
Καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Κρήτης  και ειδικά τους νέους  να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Ανοικτού Συντονιστικού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 7.30 στο Ε.Β.Ε.Χ. στον 2ο όροφο”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook