Την ομάδα μπάσκετ του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων υποδέχτηκαν οι μαθητές των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου – Μηνύματα για τα τροχαία ατυχήματα από τους αθλητές

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, στα πλαίσια του προγράμματος της κυκλοφοριακής αγωγής, η ομάδα μπάσκετ ΑΣΚΑ (Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων) στα 28ο και 57ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου.

Η εν λόγω ομάδα  δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν και είναι η πρώτη στο Ηράκλειο με αμαξίδια για τους αθλητές της.

Τους αθλητές υποδέχτηκαν οι Διευθυντές κα Ρένα Ζαχαριουδάκη και κ. Παναγιώτης Μαρκόπουλος καθώς και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου. 

Οι αθλητές μίλησαν για τη πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και για τη σπουδαιότητα της άθλησης στη ζωή μας μετά από ένα ατύχημα. Τόνισαν τις δυνατότητες επανένταξης και κοινωνικοποίησης των αθλητών που προσφέρει ο αθλητισμός μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Οι μαθητές των δύο σχολείων πήραν μέρος σε αγώνα μπάσκετ από κοινού με τους αθλητές της ΑΣΚΑ, μαθαίνοντας όχι μόνο τους κανόνες του παιχνιδιού αλλά κυρίως να σέβονται τα άτομα με αναπηρίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook